CHP’de divan ona emanet! “Başarılı olmaya çok yaklaştık”

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli 38’inci olağan il kongresi bugün Kocaeli Uluslararası kongre merkezinde yapılacak. Toplamda 642 delege oy kullanacak ve kongre sonunda 30 yönetim kurulu üyesi ile 28 kurultay delegesi belirlenecek. İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Bülent Sarı ile Uğraş Çiftçi arasında bir yarışın yaşanması bekleniyor.

ORADAYDILAR

Öğle saatlerinde başlayan kongreye CHP Genel Başkan adayları Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Mustafa Örsan Öymen, Ünal Karahasan, İlhan Cihaner, Kocaeli milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Muhip Kanko, Nail Çiler, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İlçe Başkanları, Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Parti PM üyesi Müslim Sarı, CHP eski milletvekilleri Tahsin Tarhan, Haydar Akar, Hikmet Erenkaya ve Hurşit Güneş, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, genel merkez temsilcileri ve partililer katıldı.

DİVAN BAŞKANI YUNUS EMRE

Partimizin yüzüncü yılını bir kez daha kutluyor büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyorum. Atatürk’ümüzün en büyük 2 eserinden biri olan CHP’nin yeni yüzyılına bugünden damga vurmak, partimize karşı sorumluluğu yerine getirmek ile geçiyor. Beklentilerin ötesinde bir ufuk çizgisi çizmek bizlerin görevi” dedi ve misafirleri selamladı. 3 gündür uyumadığını ifade eden Sarı, Divan başkanlığı önerisini açıkladı. Divan Başkanlığına İstanbul Milletvekili Yunus Emre getirilirken katip üyeliklerine ise Metin Düzgün ve Bilgi Dehmen katıldı.

“BAŞARILI OLMAYA ÇOK YAKLAŞTIK”

Kongreni divan Başkanı Yunus Emre yaptığı konuşmada, “Bugün 38’inci kurultayımıza giderken biliyoruz ki il kurultayımız Sivas Kongresidir. CHP gerçekten dünyada eşi benzeri olmayan bir partidir. Cumhuriyeti kurmuş, devrimleri gerçekleştirmiş, sosyal demokrasinin evrensel değerlerini Türkiye’nin gündemine getiren partidir. O gün Türkiye için ne lazımsa, o gün için en yeni fikir neyse onu Türkiye’nin gündemine getiren partidir. Büyük görevler ile karşı karşıyayız. Geçmişte mayıs seçimlerine istediğimiz sonucı alamadık.. Başarılı olmaya çok yaklaştık ama bu oy seçimleri kazanmaya yetmedi. Aramızda çok değerli adaylarımız, yöneticilerimiz var. Bugün Kocaeli kongresinde divan başkanı sıfatı ile karşınızdayım. Pes etmek bize yakışmaz. Bütün zorlukları aşacağız” diyerek Turan Güneş’i andı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort