Çiğ Börek (Çi Börek) tarifi! Masterchef Çiğ Börek nasıl yapılır? Çiğ Börek yemek tarifi! Çiğ Börek için gerekli malzemeler nelerdir?

Masterchef’te bugün birbirinden hoş yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak etmiş olduğu mevzu Çiğ Börek tarifi oldu. Peki en hoş Çiğ Börek yiyecek tarifi nasıldır? Çiğ Börek yemeği iyi mi yapılır? Çiğ Börek için lüzumlu malzemeler nelerdir?

Çİ BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için lüzumlu malzemeler :

3 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı sirke

Kıymalı iç için:

300 gram kıyma

1 tane rendeden geçirilmiş soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

3/4 çay bardağı su

Kızartmak için:

1/2 su bardağı sıvı yağ

Çİ BÖREK NASIL YAPILIR?

Bir karıştırma kabının içerisinde 300 gram kıyma, 1 tane soğan rendesi, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı suyu karıştırın.

Harcınızın sulu bulunmasına itina gösterin.

Bir kabın içerisinde 1 su bardağı ılık su, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı üzüm ya da elma sirkesini karıştırın.

Orta yumuşaklıkta bir hamur harcı elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp bezelere ayırın.

Bir merdane sayesinde orta büyüklükte bir tabak boyutunda açın. (Çiğ böreğinizin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız hamurunuzu ince, daha dolgun olmasını istiyorsanız orta kalınlıkta açın.)

Kıymalı harcınızı açtığınız hamura sokup katlayın.

Kenarlarının iyice yapışmasını sağlamak için bir kapak ya da pizza kesiciyle düzgünce kesin.

Hepsini bu yolla hazırlayın.

Bu sayede, börekleriniz kızarırken kenarları açılmayacaktır. Derin bir tavaya hasım alın ve güzelce kızdırın.

Kızmış yağa börekleri atarak kızartın ve kızaran böreklerinizi fazla hasım emmesi için bir kağıt havlu üstüne alın. Afiyet olsun.

Çİ BÖREK PÜF NOKTASI

Kıymanızı sulandırmazsanız böreğin içerisinde topaklanır. Kıymalı harıcınızı kesinlikle sulandırın. Çiğ böreğinizin fazla yağ çekmemesi için hamura kesinlikle sirke ekleyin.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort