Çin uzaya savunma sistemi kuracak

Çin Ulusal Uzay Dairesi (CNSA) Başkan Yardımcısı Wu Yanhua hafta sonu yapmış olduğu açıklamada, Pekin’in 2025 senesinde bir kontrol edin parçası olarak bir asteroide çarpmayı planladığını duyurdu. TRT Haber’de bulunan bilgilere göre Çin Merkez Televizyonu’na bu yılki Çin Uzay Günü etkinliği esnasında konuşan Wu, kurulması planlanan şeyin, potansiyel olarak feza aracını da koruyabilecek.

Wu planda Dünya’ya yakın bir asteroit seyretme ve müdafaa sistemi bulunduğunu söyledi. Hem yer tabanlı hem de feza tabanlı öğeleri içerecek olan sistem, hangilerinin Dünya’ya ya da insanlığın uzaydaki faaliyetlerine potansiyel bir tehdit oluşturduğunu belirlemek için asteroitleri kataloglayacak ve çözümleme edecek.

Sistem, bilhassa potansiyel asteroit etkilerini modelleyecek bir bilgisayar simülasyon çerçevesi içerecek. Global Times’ın haberine göre, proje hala Çin makamları tarafınca onay bekliyor ve “birden fazla departmanın koordinasyonunu” gerektiriyor. Asteroitlerin Dünya için oluşturabileceği tehditten kaygı duyan tek ülke Çin değil. Kasım 2021’de Amerika Uzay Ajansı, çarpma yoluyla rotasını değiştirmenin olası olup olmadığını ve bunun bu şekilde bir tehdide karşı etkili bir gezegen savunması olup olamayacağını kontrol etmek için ufak bir asteroide çarpmak suretiyle geliştirilmiş bir inceleme başlattı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort