Çocuklarınızla birlikte kitap okuyunca bakın neler oluyor

Beynimiz komplike devreler ve sinyaller bütünü , kitap okurken bu sinyal ve dönem ağlarını güçlendirdiğimiz bir öteki deyişle beynimizi beslediğimiz artık bilinen, ispatlanmış bir gerçek. Kitap okumak ufak yaşlardan itibaren alışkanlık, hobi haline getirilirse sürdürülebilirliği bir o denli basit ve eğlenceli bir meşgale.

Çocuklarınızla hususi aile vakti süresince kuvvetli bağlar kurmanızı sağlar

Birçok aile okul, iş ve öbür ders dışı etkinliklerle ağır bir uygulamaya sahip, fakat günde sadece 20 dakikayı oturup beraber okumak için pahalandırmak ailede sonsuza kadar sürecek bağlar yaratabilir. Unutmayın ailecek meydana getirilen aktiviteler oldukça kıymetlidir ve bu kişiye kendini bedelli hissettirir.

Zevk için okumayı öğretmiş ve kitap sevgisini teşvik etmiş olursunuz

Ebeveynlerinin zevk için okuduğunu gören evlatların bunu rol model olarak alıp kendilerinin yapması daha mümkün olabilir ve bütün aile dahil olduğunda bu, okumanın sadece okul ya da iş için olmadığı iletisini güçlendirir. Bu farkındalık keyif alarak sürdürülebilir bir okuma alışkanlığının temelini atar.

Hem kendiniz hem de çocuklarınızın laf dağarcığının genişlemesine destek olursunuz

Yaşınız ne olursa olsun ne kadar oldukça okursanız, laf dağarcığınız o denli muntazam olur. Birlikte yapmış olduğunuz okumalar vasıtası ile çocuklarınız kuvvetli laf dağarcığı sahip, kendini hakikat laf edebilen bireyler olarak yetişirler.

Çeşitli konularda söyleşi etme fırsatı yaratır

Bazen çocuklarınızla güç konular ile ilgili konuşmak güç olabilir, fakat okumak bu çeşit konuları ailenize tanıtmanın kusursuz bir yoludur. Bu, his ve görüşleri paylaşmanın ve bir birim olarak beraber öğrenmenin muhteşem bir yolu olan ailedeki hepimiz ortasında tartışmayı teşvik edebilir.

Yeni tecrübeler yaşamanıza fırsat tanır

Yeni bir şey ile ilgili malumat edinmenin en kafi yollarından biri bir öyküdür. Hayat hızlı olur fakat hepsi aniden değil. Birlikte okumak, ailenize, evlatların reel hayatta şimdi deneyimlememiş olabileceği kitaplarda yeni şeyler deneyimleme talihi vererek, soru sorma ve birbirleriyle daha oldukça temas kurma fırsatı verecektir.

Ahlak kıymetler ve hisler ile ilgili bildirileri çarçabuk verirsiniz

Yukarıdaki paragrafa aynısı biçimde, kitapların birçoklarında hikâye için bir çeşit ders ya da etik değer bulunur, bu nedenden dolayı bu, beraber okurken bu konuları incelemenin kusursuz bir yoludur.

Ekran müddetini azaltmaya destek olur

Günümüzde, özellikle iş ve eğitimler sırasında monitör vakti fazlaca bariz. Ekranlardan uzaklaşmak ve beraber hoş bir kitabın tadını çıkarmak için zaman ayırmak, hem gözlerinizi dinlendirecek hemde her insana rehavet ve birbirlerinin keyfini çıkarma vakti verecektir.

Hayal gücünüzü beraber kullanmaya fırsat tanır

Hepimiz her gün reel dünya sıkıntılarıyla karşı karşıyayız, o halde niçin orta verip bir kitap alıp hepimizin içerisinde bulunan hayal gücü kasını çalıştırmıyoruz? Kusursuz bir kitapla bir aile olarak bir maceraya atılın ve zihninize bütün olasılıkları keşfetme talihi verin.

Birlikte bir aktiflik yapma talihi sunar

Aileler her zaman kurgu kıssalar okumak zorunda değildir, bütün aile için bahçe işleri, el sanatları, yiyecek pişirme, her insanın katılabileceği aleni hava aktiflikleri suretiyle etkinlikler içeren kusursuz kurgusal olmayan kitaplar da vardır. Okuyup uygulamanın keyfini çıkarabilir kusursuz vakitler geçirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort