Cuma namazı ne zaman biter? Cuma namazı kaç saat sürüyor? İstanbul, Ankara, İzmir Cuma namazı vakti!

Genellikle Cuma namazı sonrası cemaatler, dinî sohbetler yapar, dua eder ve birbirleriyle selamlaşır. Cuma namazı, Müslümanlar için mühim bir topluluk ibadeti olup haftalık olarak tekrarlanır ve Müslümanlar için haftanın en mukaddes günü olan Cuma’nın hususi bir anlamını taşır. 22 Eylül Cuma günü ise Cuma namazı ne vakit biter? Cuma namazı kaç saat sürüyor? İstanbul, Ankara, İzmir Cuma namazı vakti merak edildi. Detaylar haberimizde.

Cuma namazı, öğle ezanının okunmasının sonrasında kılınır ve genelde yaklaşık 10 ila 20 dakika sürer. Namaz, ikinci hutbenin sonunda tamamlanır. İkinci hutbe, Cuma namazının altını çizen bir konferans ve dua içerir. Dolayısıyla Cuma namazı, öğle vaktinin başladığı andan itibaren adım atar ve ikinci hutbenin sonunda bitmiş olur. Bu süre, cami ya da yakarma alanının doluluk durumuna, hutbe uzunluğuna ve namazı kılan cemaatin hızına bağlı olarak değişebilir. Cuma namazı sonrası genelde Müslümanlar dua eder, ibadetlerini tamamlar ve dinî sohbetler yaparlar.

Cuma günü müminlerin haftalık bayramı sayılır. O gün meydana getirilen ibadetler öteki günlere göre daha büyük sevap kazandırır. Kılınan Cuma namazının fazileti pek büyüktür. Cuma için ezan okunduğu vakit birçok işlerini bırakarak camilere koşarlar. Zira Yüce Allahımız: “Cuma günü namaz için çağrıldığınızda derhal Allah’ın zikrine koşun. Alışverişi bırakın” buyurmuştur.

Cuma Namazı, Müslüman erkeklere farz olan bir ibadettir. Kur’an-ı Kerim’de, olduğu, kesinlikle kılınması gerektiği aleni açık emredilmiştir. Vakti, öğle namazının vaktidir. Cuma günleri öğle namazı vaktinde bu namaz kılınırsa, öğle namazı da kılınmış sayılır. Dört rekat ilk sünneti, iki rekat farzı, dört rekatta son sünneti vardır. Bu dört rekatlık “Vakit Sünneti” kılmak sevaptır. Farz kılınmadan ilkin imam minbere çıkıp hutbe okur. Bu hutbenin okunması ve dinlenmesi de Cuma Namazı’nın farzlarındandır.

Farz cemaatle kılındıktan sonrasında Cuma’nın son sünneti niyetiyle dört, Ahir Zuhur niyetiyle dört ve Vaktin sünneti niyetiyle iki rekat namaz daha kılınır. Ahir zuhur namazının aynen Cuma’nın ilk sünneti gibi kılmak daha sevaptır.

22 Eylül Cuma hutbesi yayınlandı.

İlgili Haberler

Şu şartları taşıyan şahsa Cuma namazı kılmak farz olur:

1. Müslüman olmak,

2. Akıllı olmalı,

3. Ergenlik çağına gelmiş olmak,

4. Erkek olmak,

5. Hür ve özgür olmak,

6. Mukim olmak (misafir olmamak),

7. Sağlıklı olmak,

8. Kör olmamak,

9. Ayakları sağlam olmak.

Konya cuma namazı saat kaçta? 25 Ağustos Konya cuma namazı saat kaçta kılınacak?

Güzel koku sürünmek

Gusül abdesti almak

Tırnak kesmek

Sadaka vermek

Peygamberimize salavat getirmek

Temiz elbiseler giymek

Camiye erken gitmek

Hutbeyi sessiz sedasız dinlemek

Misvak kullanmak

Dini Gündem Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort