Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar: Enflasyonu yeneceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan sonrasında milletimizin temel gereksinim ürünlerinin fiyatlarını sebepsizce artıranlara en ufak merhamet göstermeyeceğimizi buradan açıkça anlatım ediyorum” ifadelerini kullandı.

 “Aldığımız tedbirlerle kurun istikrarını elde etmiş olsak da, bu süreçte yükselen kurun fiyatlar üstündeki artışı kalıcı olmuştur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan mevzuya dair önlemler alındığına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde meydana getirilen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Önce küresel finans krizi, sonrasında istila kriziyle dengelerin bozulmuş olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemden ülkemizi suhuletle çıkarmanın gayreti içindeyiz. Salgın sürecinde gelişmiş ülkelerin bile aslında ne kadar kırılgan siyasi, toplumsal, ekonomik bir yapıya haiz oldukları ortaya çıkmıştır. Ülkemiz bu zorlu sistemi sıhhat sisteminden altyapısına varana kadar oldukça kuvvetli bir halde geride bırakmıştır. Biz de bu fırsatı değerlendirmek için yatırım, istihdam, üretim, ihracat yoluyla ülkemizi büyütme hedefi olan iktisat planımızı ısrarla uyguladık.

“Fırsatçılara acımayacağız”
Doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere oldukça ciddi sübvanse yaparak, vatandaşımıza korumaya çalışmamıza karşın can sıkıcı durumun ortada bulunduğunun farkındayız. Aldığımız tedbirlerle kurun istikrarını elde etmiş olsak da, bu süreçte yükselen kurun fiyatlar üstündeki artışı kalıcı olmuştur. Bundan sonrasında milletimizin temel gereksinim fiyatlarını sebepsizce artıranlara en ufak merhamet göstermeyeceğimizi buradan açıkça anlatım ediyorum. 

Yaşlı ve engelli maaşları cuma günü ödenecek
Ayrıca engelli, yaşlı, dul, yetim şehit yakını gibi kesimlere yönelik hususi desteklerimiz var. Ramazan 1,5 milyar lira değerindeki yaşlı ve engelli yurttaşlarımızın maaşlarını Cuma günü ödeyeceğiz. 15 milyar liralık toplumsal yardımla alakalı çalışmaların da sonuna gelmiş durumdayız. Yakında harekete geçeceğiz. Asıl olan her insanımıza rahat bir aile ortamı, can ve mal güvenliğinden emin olacağı güvenilir iklim, sıhhat hizmetlerine kesintisiz ve bedava imkanı, çalışacağı bir iş ve ulaşımdan enerjiye kadar her alanda günümüz gereksinimlerine makul temel altyapıyı sağlamaktır. Basit hesapların ürünü, bu kutlu yürüyüşü akamete uğratamayacak.

“Enflasyonu yeneceğiz”
Kendi güvenliklerini garanti altında tutmak için bu ülkenin gücünü sömürenlerin dönemi tekrar gelmeyecektir. Bizim için artık kuvvetli ve büyük Türkiye, milletimizi bu doğrultuda kenetleyecek birlik ve birliktelik hamlesi var. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizi içerde ve dışarda nice badirelerden, nice kurnaz tezgahlardan uzaklaştırmak için gereksinim duyulan her adımı bu amaç ile attık. Milletimizin akıl, vicdan, ahlak, sağduyulu her ferdi ülkemizin nerden nereye geldiğini iyi biliyor. Sabredersek azmedersek sağlam durursak bu yolun sonu Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal’in tanım çağdaş medeniyetin üzeri diye tanım etmiş olduğu büyük ve kuvvetli Türkiye’ye çıkıyor. Artık bu kısır döngüyü kırmakta kararlıyız. Herkesin 2023 için kendine göre bir hesabı var. Ama unutulmamalıdır ki aslolan mühim olan milletin iradesi, milletin sözüdür. Artık bütün bu emeklerin karşılığını alma, hasadını yapma vaktinin eşiğindeyiz. Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardık, enflasyonu da yeneceğiz. Ülkemizi terör örgütlerinin pençesinden kurtardık, çarşı pazardaki ateşi de söndüreceğiz.

Bıden’ın lafda ‘soykırım’ açıklamalarına tepki
İçerde de dışarıda da karşımızda neyin olduğunu, iyi mi savaşım edeceğimizi oldukça iyi biliyoruz. Ülkenin hiç bir konusu ile alakalı çözümü olmayanların çıkardıkları gürültü, kendi ihtiraslarının çıkardıkları karın gürültüsünden ibarettir. Biz ülkemiz ve milletimiz için ne yapılması gerekiyorsa onun hazırlığını ve icrasını yürütmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz asrın başlarında büyük kayıplar verip, derin acılar çekerken bütün bunlarla birlikte umudumuzu, savaşım azmimizi kaybetmemiş bir milletiz. Bizim çekinmek mecburiyetinde kaldığımız yerlerin tamamında iyiyse dünyanın en alçak katliamları gerçekleştirilmiştir. 150 sene ilkin içerisinde 500 caminin de bulunmuş olduğu ecdat eserlerine haiz şehirlerde bugün birkaç eserden öteki bir şey bulamazsınız. 

Ermenilerle olan bu zamanı iyi öğrenmesi lazım
1. Dünya harbi yani 600 senelik asırlık bir cihan devletinin savaşı devam ederken Anadolu’daki Ermeniler Batı’nın kışkırtmasıyla Müslüman köylerine saldırdılar. Ermeni propagandası saçmasan anlatım etseler de bu çeteler tarafınca Anadolu katledilen müslümanların sayısı katbekat fazladır. Ancak tarihin ve onun ilmiyle uğraşan tarihçilerin yapması gereksinim duyulan tartışmaların ülke içerisinde ve haricinde meze haline dönüştürülmesine katiyen rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Çeşitli ülkelerin yönetimleri tarafınca tanınmış güya Ermeni ifadeleri bizim açımızdan hiç bir hükmü yoktur. Sayın Biden ilkin Ermenilerle olan bu zamanı iyi öğrenmesi lazım. Bunları bilmeden kalkıp da Türkiye’ye meydan okumaya kalmasını bizim bağışlamamız olası değildir. Ülkemizde yaşayan Ermeni vatandaşlarının bu siyasal istismardan rahatsız olduklarını biliyoruz. Bu ulu kurumda sergilenmesini de aleni bir ihanet olarak görüyoruz.

“Milletimiz sandıkta hesap soracaktır”
Mesele zamanı çarpıtarak ülkesine terör örgütünü destekleyerek millete ihanete geldiği zaman bakıyorsunuz, hepsi ön sırada yer alıyorlar. Biz de doğrusu bu tarz şeyleri bu parlamento mensubu olmaya yakıştıramıyoruz. PKK’nın parlamentodaki uzantısı halinde olan bu hainlerin her şey den ilkin bu milletin vergi ve ücretleriyle beslenmesine benim milletim tahammül edemiyor. Bilindiği gibi Ermeni isyanlarında Kürt kardeşlerimizin yaşamış olduğu yerlerde oldukça büyük katliamlar yaşanmıştır. Boyu kadar tüfeği eline vermek üzere Kandil’e taşıyan bu teröristleri, neyle izah edeceksiniz? Utanmadan, sıkılmadan parlamentonun kürsüsünde utanmadan öteki partileri suçlayama kalkan bu müptezelleri iyi mi izah edeceksiniz. Bu milletin fertlerinin canına, namusunu kirleten her insanın ülkemizden milletimizden özür dilemeye çağrı ediyoruz. Meclis’teki 2. büyük partinin milletvekilleri arasında benzer hezeyanları dile getirenleri de milletimiz sandıkta hesabını soracaktır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort