Damak çatlatan çıtır patates için püf noktaları! İşte çıtır çıtır patates kızartmanın sırrı..

Bu tüyoları deneyerek evde kusursuz çıtır patatesler yapabilirsiniz. İşte meşhur şeflerin çıtır patates kızartmak için uyguladığı püf noktaları..

Damak çatlatan çıtır patates için püf noktaları! İşte çıtır çıtır patates kızartmanın sırrı..

ensonhaber.com

Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezleri içinde bulunan patates kızartması hepimiz tarafınca sevilmektedir.

Patates kızartması kızartma severlerin en sevilmiş olduğu atıştırmalıkların başlangıcında gelmektedir.

Fakat, çıtır çıtır kızarmış patates yapmak asla basit değildir. Patates kızartırken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan birtakım ince noktalar bulunuyor.

Çıtır çıtır leziz patates kızartmak için yapmanız gerekenleri sizler için derledik.

Peki, kahvaltıların haricinde hamburger ve pizza gibi yiyeceklerin yanına oldukça yakışan çıtır patates iyi mi yapılır? Çıtırlığın püf noktası nedir? İşte merak edilenler..

Patateslerin üstünde çıtır çıtır bir kabuk elde etmenin püf noktası yumurta akıdır.

Yumurta beyazlarını bir kasede çırpın ve bu karışımı patatesler ile karıştırın. Patatesleri tamamiyle kaplandıktan sonra, patatesleri tuz, karabiber ve istediğiniz rastgele bir baharat ile tatlandırarak kızartabilirsiniz.

Patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlayacak bir öteki teknik ise kızartma yağının içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi eklemektir. Elma sirkesi, yağın sıcaklığınının düşmesini sağlayarak patateslerin daha yavaş pişirmeyi ve çıtırlaşmasını sağlar.

Yeni Haber Başlığı

Kızartacağınız patateslerin daha çıtır olmasını istiyorsanız patatesleri kesme şeklinize dikkat etmelisiniz. Patatesi ince dilimler durumunda keserek daha süratli pişirmeyi ve çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.

Salih Demirgan

Salih Demirgan
Seo Editor

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort