Daniele Santarelli’den Melissa Vargas itirafı! ‘Harika bir keşif oldu’

Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonlukların sonrasında olimpiyat vizesi alan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başantrenörü Daniele Santarelli, Imoco Volley’e geri döndü. İtalyan başantrenör, Imoco Volley’de yeni sürem öncesi düzenlenen basın toplantısında soruları cevapladı.

“Egonu, Haak, Vargas ve Boskovic’i bir sıfatla tanımlayabilir misin?” sorusuna Daniele Santarelli, “Bu şampiyonlar için tek bir ödat bulmak zor. Hepsiyle çalıştığım için ayrıcalıklı ve talihli olduğumu düşünüyorum. Karakter olarak, yöntem olarak, kişillik olarak birbirinden oldukça değişik oyuncular” yanıtını verdi.

Paola Egonu’nun en kuvvetli saldırı oyuncusu bulunduğunu belirten İtalyan başantrenör, “Paola Egonu’yu diğerlerinden daha uzun süredir tanıyorum. Paola mutlaka en kuvvetli hücumcu. Maçın gidişatını değiştirebilecek bir oyuncu, olağanüstü bir yetenek” dedi.

Tijana Boskovic’in uzun yıllardan beri zirvede bulunduğunu vurgulayan Daniele Santarelli, “Boskovic karizmatik bir lider, ekip için olağanüstü bir noktada ve uzun yıllardan beri zirvede. Her yönü kuvvetli bir oyuncu” açıklamasını yaptı.

Haak’ın performansını yorumlayan Daniele Santarelli, “Haak hepsinin içerisinde en fer dolu en güler yüzlü olanı. Çok topyekün bir oyuncu. Modern voleybol anlamında yöntemi en kuvvetli oyuncu. Defansta oldukça kuvvetli ve ataktaysa muazzam. Bence o oldukça topyekün bir oyuncu” diye konuştu.

Melissa Vargas’ın performansını yorumlayan Daniele Santarelli, “argas, benim için harika bir bulgu oldu. Herkes onun ile ilgili diğer yönde yazıyordu fakat bence ben Melissa’nın en hoş halini gördüm. Sessizliğinin altında oldukça güler yüzlü biri. Melissa’nın Türkiye haricinde kimsenin bilmediği zirvesini keşfettik. Sahada eğlendiğini ve bunun yanı sıra verebileceğinin yüzde 100’ünü verdiğini gördük. Herkes onun yöntem kapasitesinin ve saldırı potansiyelinin farkındaydı” ifadelerini kullandı.

“Geçtiğimiz 12 ayda kulüp ve ulusal takımda her şeyi kazandınız. Önümüzdeki 12 ayı iyi mi hayal ediyorsunuz?” sorusuna Daniele Santarelli, “Şampiyonlar Ligi’ni düşünüyorum” yanıtını verdi.

Hedefleri ile ilgili konuşan İtalyan başantrenör, “Bunca vakit zirvede kalmak basit değil. Şüphesiz ki en iyi oyuncularla oynamasaydım bunu yapamazdım, kafamdaki hedefler artık oldukça net. Kişisel olarak ekstra bir adım atıp, ulusal takımda dünyanın en iyileriyle yarışmak istedim ve bu beni zenginleştirdi. Bu sene kafamda Şampiyonlar Ligi ve olimpiyatlar var” dedi.

Filenin Sultanları’yla beraber unutulmaz bir yaz yaşadığını dile getiren Daniele Santarelli, “Sıkıcı bir yaz oldu (Gülerek). Şaka yapıyorum tabii. Türkiye’yle unutulmaz bir yaz yaşadım. Kazandığımız ilk kupa olan VNL, bizlere büyük cesaret verdi ve itikat aşıladı. Şimdi Imoco’daki yedi sezonuma giriyorum, eve döndüğüm için mutluyum. Bu arzuladığımız fakat bir anlamda da beklenmeyen bir yaz oldu. Unutulmaz ve görkemli bir yaz olmasını istedim kızlara kusursuz bir yaz geçirmek istediğimi söyledim ve adım adım bu reel oldu” dedi.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort