Denizde akıntıya kapılan kadın 7,5 saat boyunca durmadan yüzerek hayatta kalmayı başardı

Giresun‘un Espiye kazasının Sakarya köyündeki Batakçay mevkisine dün tek başına gelen 41 yaşındaki Feyza Alya Turan, eşyalarını kıyıda bırakarak öğle saatlerinde denize girdi. Bir süre yüzen Turan, akaryakıt taşıyan gemilerin demirlediği bölgedeki dubanın olduğu yerde akıntıya kapıldı. 7,5 saat süresince yüzerek kıyıya çıkmayı başaran genç kadının kurtuluşunda kıyıda bıraktığı ve devamlı çalan cep telefonunu açan bir vatandaşın da büyük oranı vardı.

Sahildeki bir kişi, akşam saatlerinde Turan’ın devamlı çalan cep telefonunu yanıtlayarak, arayan yakınına bölgede kimsenin olmadığını fakat eşyalar olduğunu söyledi.

Turan’ın denize girmiş olduğu noktaya gelen yakınları, jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerine ihbarda bulundu. Turan, ekiplerin denizde botla arama yapmış olduğu sırada yüzerek kıyıya çıktı. Olay yerindeki sıhhat ekiplerince önlem amacıyla sevk edilmiş olduğu hastanede sıhhat kontrolünden geçirilen Turan, daha sonra taburcu edildi.

Feyza Alya Turan, gazetecilere, aşağı yukarı 3 kilometre sürüklendiğini, kurtulmak için hep eşyalarının bulunmuş olduğu yöne doğru yüzdüğünü söyledi. Turan, akşam saatlerinde kıyıda kendisi için bekleyenleri gördüğünü anlatarak, “Jandarmayı görüyorum, ışıklarını görüyorum fakat ilerleyemiyorum. Akşam üstü, ‘Herhalde çıkamayacağım’ diye düşündüm. Sonra gene de mücadeleme devam ettim. Hep sakin kalmış olarak yüzmeye devam ettim, 7,5 saat bilfiil yüzdüm. Dinlenme falan yok, birtakım zaman sırt üzeri yüzdüm, pozisyon değiştirdim” dedi.

Denizde akıntıya kapılan hanım 7,5 saat suda yüzerek hayatta kalmayı başardı

Kıyıya yaklaştığında bir kişinin kendisini kurtarmak için suya girdiğini özetleyen Turan, bu şahsa iyi olduğunu, yüzebildiğini söyleyerek karaya çıktığını anlatım etti. Turan, burada kendisini bekleyen sıhhat ekipleriyle bir müddet şakalaştığını da dile getirerek, 7,5 saatlik yüzme sonra ayağa kalkamadığı için hastaneye götürüldüğünü vurguladı. Denizde paniklemediğini belirten Turan, “Denizle alakalı bir fobim yok. Bana göre deniz karada yürümek gibi, dalgalı da olsa, derin de olsa böyle korkularım yok” diye konuştu.

Turan, denize gireceklere fazla açılmamalarını öneri ederek, “Bırakın açılmayı akıntı olduğu günlerde bile denize gitmesinler zira akıntı onları hortum gibi çekiyor. Alandasın fakat bir metrelik yeri katedemiyorsun, kilometrelerce yüzen bir insan olarak bunu söylüyorum. Ben İstanbul’da adalara giderdim, orada oldukça akıntı var, orada bile deniz beni bu yolla sürüklememişti” ifadelerini kullandı.

Jandarma Sakarya Giresun 3. Sayfa Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort