Depremde ölen Eda öğretmenin baktığı sokak köpeklerini Fadime besliyor

Irak ve İran sınırının kesiştiği noktadaki Şemdinli kazasının Kayalar köyünde İngilizce öğretmeni olarak vazife yapan Eda Kırkıcı, bir taraftan sokak köpekleri için savaşım verdi. Eda öğretmen, okuldan geriye kalan zamanlarında bölgedeki sokak köpeklerini besleyip, bakımını yaptı.

Hayvanseverlerin de desteği sayesinde köpekler için kulübeler koyduğu alan oluşturan Kırkıcı, tayinini 1 sene erteledi. Şemdinli’de geçirdiği 5 senenin sonrasında Kırkıcı, geçen sene memleketi Hatay’a belirleme oldu. Eda öğretmenin yaşamış olduğu Hatay’daki bina, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıldı. Enkaz altında kalan Kırkıcı’nın 18 Şubat’ta cansız vücuduna ulaşıldı. Şemdinli’de vazife yapmış olduğu dönemde sokak köpeklerini kendi imkanlarıyla besleyen Eda öğretmenden sonra, ilçede bayan kuaförü işleten Fadime Kıvcı, köpeklere bakmaya başladı.

‘ELİMDEN GELDİĞİNCE KÖPEKLERİ BESLEYECEĞİM’

Kıvcı, Eda öğretmenin bakmış olduğu köpekleri beslediğini belirterek, “Eda öğretmen, 5 sene boyunca burada vazife yaptı. Bu kadar uzun süre kalmasının sebebi sokak köpekleriydi. Geçen sene tayini memleketi Hatay’a çıkmıştı. 6 Şubat 2023’te gerçekleştirilen Kahramanmaraş merkezli Hatay’da kalmış olduğu bina yıkıldı. Eda öğretmen de o binasının altında yaşamını kaybetti. Eda öğretmenin gözü gibi bakmış olduğu köpeklere şimdi ben bakıyorum. Onun gözü arkada kalmasın. Elimden geldiğince o köpekleri besleyeceğim” dedi.

‘YARALI BULDUĞUM KEDİLERİN BAKIMINI YAPIYORUM’

Küçük yaşından itibaren kedileri sevdiğini ve daha sonrasında evinin bahçesinde sokak kedilerini beslediğini özetleyen Kıvcı, “Beslediğim kediler, hep sokakta araçların çarpıp yaraladığı ya da diğer şekilde vurulan sokak kedileri. Bu kedileri alıp evde tedavilerini yapmış olup bakıyorum. Şu an evimde 30’a yakın kedi var. Çantamda devamlı kedi maması bulunduruyorum. Sokakta ya da rastgele bir yerde kedi gördüğümde mama verip, sonrasında alıp evime getiriyorum. Yaklaşık 8 senedir bu kedilere bakıyorum. Yaralı 1 kedi bulduğumda tedavi edilecek klinik yok. O hususta sorun yaşıyorum. Mecburen en yakın il Hakkari’ye götürüyorum. Eda öğretmen de 5 sene boyunca burada vazife yaptı. Görev boyunca elinden geldiğince sokak köpeklerine bakıyordu. Sadece sokak köpeklerine değil, tüm hayvanlara bakıyordu. Kendisi hayvansever biriydi. Allah rahmet eylesin, mekanı aden olsun inşallah. Onun yerini doldurmaya çalışıyorum” dedi.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort