Depremzede öğrenciler için “Sanatın İyileştirici Gücü” etkinliği

Balıkesir T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi tarafınca afet bölgesinden gelen ve Karesi ilçesine bağlı okullarda tahsil gören çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor.
“Sanatın İyileştirici Gücü” adıyla ilki meydana getirilen etkinlikte, T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesinde eğitim gören lise öğrencileri ve okulda vazife yapan öğretmenler; afet bölgesinden gelen çocuklarla bir araya gelmiş olarak onlarla oyunlar oynadı, müzik eşliğinde etkinlikler gerçekleştirdi. Misafir evlatların gün boyu eğlenilmiş olduğu etkinlikler dahilinde yüz boyama, şarkılı oyunlar, konser, balon oyunları ve psikososyal çalışmalar yer aldı.
Okul Müdürlüğü tarafınca meydana getirilen açıklamada; etkinliklerin 8-15 yaş aralığı olan konuk öğrenciler için 22 Mart’a kadar sürdürüleceği; sırayla ilkokul, ortaokul ve lise talebesi olan konuk öğrencilerin okula çağrı edilerek etkinliklerin uygulanacağı vurgulandı. “Sanatın İyileştirici Gücü 1” etkinliğinin ilkokullara yönelik olarak düzenlendiği; örf ile tanışma etkinliği, müzikli ront, yüz boyama gibi çalışmaların yapıldığı belirtildi.
“Sanatın İyileştirici Gücü 2” adıyla “15 Mart” için planlanan etkinliğe ise Karesi ilçesine bağlı ortaokullarda tahsil gören afet bölgesinden gelen bütün öğrenciler çağrı edilerek etkinliklerde; konser, sahne performansları, origami etkinliği ve mandala çalışmaları yapılacağı anlatım edildi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort