Devlet hastanesinde gerginlik! Doktorun hasta yakınına sözleri için soruşturma

Olay, dün akşam saatlerinde Harran Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; adı açıklanmayan kadın, eşi Mehmet K. tarafınca hastaneye getirildi. Burada ilk müdahalesi nöbetçi Dr. A. B. tarafınca meydana getirilen hanıma zehirlenme tanısı konuldu ve Şanlıurfa’ya sevk edilmesi kararlaştırılarak, ambulans talebinde bulunuldu. Bu sırada iddiaya göre; Mehmet K., hasta eşini ambulansı beklemeden kendisi götürmek istediğini söyledi. Ancak hasta kadının eşi ile gitmek istemediğini dediği doktor, buna izin vermeyerek ambulansın beklenmesini istedi.

KARŞILIKLI ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Bir süre sonrasında hekim ile hasta kadının eşi Mehmet K. içinde münakaşa çıktı. Tartışma esnasında Dr. A.B., acele servisten çıkmayan Mehmet K.’ye ‘Köpek’ diyerek bağırdı. Mehmet K.’nin de ‘Köpek sensin’ diyerek mukamele vermesi üstüne Dr. A. B. ‘beyaz kod’ verdi. Hastane polisinin araya girmesiyle tartışma, son buldu. Cep telefonu kamerasına yansıyan tartışma, tepkilere yol açtı. Yaşananların sonrasında hanım hasta ambulansla Şanlıurfa’ya sevk edilirken hem hekim hem de Mehmet K. karşılıklı olarak birbirinden şikayetçi oldu.

DOKTORA İDARİ SORUŞTURMA

​Hasta yakınına ‘köpek’ demesiyle eleştirilen Dr. A.B., hanım hastanın kendisine eşiyle gitmek istemediğini söylemesi üstüne şiddete maruz kalacağı düşüncesiyle ambulansla gönderilmesini istediğini ve Mehmet K.’nin ısrarı sonrası çıkan gerginlikte güzel olmayan cümleler sarf ettiğini dediği öğrenildi. Görüntülerin sonrasında Harran Kaymakamlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü hekim ile ilgili yönetimsel tahkîkat başlattı.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort