Dilek Taşı ‘Yılmaz’ kimdir, “Yılmaz Abi” karakteri kimdir?

12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonrasında yaşananları eksenine alarak sezona ‘merhaba’ diyen Dilek Taşı, izleyenlerden tam not aldı. Dizi yayınlandığı ilk bölümünde zirveye yerleşti. Yapımını Pastel Film, yapımcılığını Yaşar İrvül ve Efe İrvül’ün üstlendiği dizinin başrollerini Salih Bademci, Hazal Subaşı ve Ozan Dolunay’ın paylaşıyor. Usta oyuncu Perihan Savaş’ın ise ‘Macide’ karakteriyle bulunduğu dizinin birtakım sahneleri merak uyandırdı. Dizinin cezaevine Sahnesinde Mustafa’yı ( Salih Bademci ) revirde ziyaret eden Yılmaz, merakları üstüne topladı. Peki, kim bu Yılmaz Abi? Dilek Taşı ‘Yılmaz’ kimdir, “Yılmaz Abi” karakteri kimdir? İşte detaylar…

DİLEK TAŞI ‘YILMAZ’ KİMDİR, “YILMAZ ABİ” KARAKTERİ KİMDİR?

Dilek Taşı dizisinin ilk bölümü, seyircilere büyük bir sürprizle başladı. Salih Bademci’nin canlandırdığı Mustafa karakteri, hapishane revirinde ona yardımcı olan ve ‘Yılmaz Abi’ olarak adlandırılan gizemli bir karakterle karşılaştı. Bu karakterin kimliği ise büyük bir merak mevzusu haline geldi. İzleyiciler arasında, ‘Yılmaz Abi’nin gerçekte Yılmaz Güney olup olmadığı sorusu hızla yayıldı ve toplumsal medyada kritik edilmeye başlandı. Ancak, imalatçı şirket ya da kanal yönetimi tarafınca hemen hemen bir izahat yapılma değil. Bu gizemi çözüme ulaştırmak için ikinci kısmı beklememiz gerekecek gibi görünüyor. Dilek Taşı dizisinin coşku dolu ikinci bölümü, 14 Eylül Perşembe akşamı saat 20.00’de Kanal D’de seyircilerle buluşacak.

DİLEK TAŞI ‘YILMAZ’ ASLINDA YILMAZ GÜNEY Mİ?

Dilek Taşı dizisi, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden yedi gün öncesine odaklanarak başlıyor. Mustafa’nın kıdem tazminatını almak için eski çalmış olduğu fabrikaya gitmesi ve kazara patronu öldürmesiyle cezaevine düşmesiyle vakalar gelişiyor. Cezaevinde türlü saldırılara maruz kalan Mustafa, yaralandıktan sonrasında odaya “Yılmaz Abi”nin gelmesiyle siyasiler koğuşuna geçiriliyor. Bu sahnedeki “Yılmaz Abi” karakterinin Yılmaz Güney ile olan aşırı benzerliği sonrası “Yılmaz Abi” Yılmaz Güney mi? Soruları gündeme geldi.

Mustafa, 12 Eylül 1980 darbesi esnasında cezaevine düşmüş olduğu görülüyor. Aynı yıllarda Yılmaz Güney’in de cezaevinde olduğu biliniyor. Yılmaz Güney, 25 Ekim’de Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan yargılamaların kararında 13 Temmuz 1976’da 19 sene hapis cezasına çarptırılmıştır. Beş sene hapis yattıktan sonrasında 9 Ekim 1981 tarihinde izinli olarak çıkmış olduğu Isparta Yarı Açık Cezaevi’nden yurt dışına firar etti.

Bu bulgular “Yılmaz Abi” karakterinin Yılmaz Güney olduğu iddialarını güçlendiriyor. Ancak ne imalatçı şirketten ne de oyunculardan bu mevzu ile ilgili izahat gelmedi.

Serhıldan Hülakü

Salih Bademci Yılmaz Güney Dilek Taşı 3. Sayfa Gündem Kültür Sanat Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort