Doğal yaşamın umudu ekolojik köprüler – Son Dakika Türkiye Haberleri

Yaban yaşamının korunması ve ekolojik dengenin sağlanması amacıyla bilhassa yaban hayvanlarının güvenilir geçişlerini sağlamak suretiyle ekolojik geçiş yapılarının tasarlandığını belirten Bakan Uraloğlu, “Ekolojik köprüler, yaban hayvanlarının güvenilir geçişini sağlayarak biyolojik çeşitliliği koruma konusu ile ilgili büyük bir ehemmiyet taşımaktadır. Ayrıca, bu projelerin etraf dostu yaklaşımla yeşil alanların tahribatının önüne geçilmekte ve trafik akışının düzenlenmesiyle emisyon azaltımına katkı da sağlamaktadır. Otoyolu projelerinde imal çalışmaları başlamadan çevreye ahenkli bir halde tasarlanarak, ekolojik üst ve alt geçitler projelendiriliyor. Bu sayede yaban hayvanlarının geçişleri ve habitat koridorları da korunmuş oluyor” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, bugüne dek karayolu ve demiryolu olmak suretiyle toplamda 8 tane “Ekolojik Köprü” inşa ettiklerini anlatım ederek, “Kuzey Marmara Otoyolu’nda 1, İstanbul-İzmir Otoyolu’nda 2, Malkara-Çanakkale Otoyolu’nda 1, Tarsus-Pozantı Otoyolu’nda 1 ve İzmir-Çeşme Otoyolu’nda 2 adet, Ankara-Eskişehir Hızlı Tren Hattı üstünde ise bir tane “Ekolojik Köprü” bulunuyor” dedi.

SAYILARI ARTIYOR

“Ekolojik Köprü” sayılarının giderek arttığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Bu köprüler Kanada, ABD, Almanya, Singapur ve Avustralya gibi ülkelerde de olabildiğince yaygın. Bizim amacımız da bu dünyayı beraber paylaştığımız yaban hayvanlarının da hayatını koruyup, kollamak. Şu anda İzmir-Çeşme otoyolu üstünde bir tane ve Halkalı-Eskişehir Hızlı Tren Projesi kapsamında ise 3 tane “Ekolojik Köprü” yapımı devam ediyor. Aydın-Denizli otoyolu üstünde de yapımı planlanan köprü var. Ayrıca, Tarsus-Pozantı otoyolu projesinde, Türkiye’de ilk yaban yaşamı köprüsü olan “Orman Ekosistem Köprüsü” inşa edildi” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort