Doktorlar grevde mi? 1-2 Ağustos hastaneler, aile hekimleri açık mı, kapalı mı?

Doktorlar grevde mi? 1-2 Ağustos hastaneler, aile hekimleri aleni mı, kapalı mı? soruları gündemde yer aldı. Artan enflasyon, can güvenliği sorunu, memur maaş zammının kifayetsiz bulunması, ek ödemelerin kök maaşa yansıtılmayacak bulunmasına reaksiyon yayınlayan aile hekimlerinin iki günlük iş bırakma eylemine hazırlanmasının sonrasında Doktorlar grevde mi? 1-2 Ağustos hastaneler, aile hekimleri aleni mı, kapalı mı? soruları gündeme geldi.

Artan enflasyon, can güvenliği sorunu, memur maaş zammının kifayetsiz bulunması, ek ödemelerin kök maaşa yansıtılmayacak bulunmasına reaksiyon yayınlayan aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanları greve gidiyor. Bu kapsamda 1-2 Ağustos tarihleri içinde hizmet vermeyecekler.

Konuya dair izahat yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, gerek özlük hakları, gerek mali kayıplar sebebiyle eylemlilik sürecinin olduklarını anımsatarak, “Bir ekip iyileştirmeler yapılmış oldu fakat sabun köpüğü gibi zamlar günümüz ekonomik şartlarına dayanmadı” dedi.

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir de “14 Temmuz’da resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren poşet yasa kanun değişikliği maddeleri ortaya koydu ki, sıhhat hizmeti sürdürülebilir olmaktan çıkartılıyor. Bu duruma gelinmemesi adına yapıcı çözüm önerilerimizi kamuoyunda ve alakalı mercilerde dile getirmemiz, maalesef mukamele bulmadı. Bu nedenle 21 hissedar sivil cemiyet kuruluşunun bir araya gelmiş olduğu Sosyal Hizmet, Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM) ile çözümsüzlüğün önüne geçmek ve büyük emeklerle inşa edilen aile hekimliği sistemini güvenliğini sağlamak adına; 1-2 Ağustos tarihlerinde sıhhat hizmetlerine ara veriyor, çözüm sağlanması adına mücadelemizi çağrıdan öteye geçiriyoruz” dedi.

Sağlık hakkında bütün inanılmaz durumlarda, sertlik de dahil olmak suretiyle daima ön saflarda bulunan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının, bilhassa son 10 yılda hem sorunlarının hem de iş yüklerinin giderek arttığını vurgulayan AHESEN Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, “Artan enflasyon, mantıksız tavan ve teşvik ücretleri, can güvenliği sorunu, memur maaş zammının yüzde 17,5’ta kalması, yapılacak ek ödemelerin kök maaşa yansıtılmayacak olması gibi aleni olan ve disiplin yönünden memur gibi değerlendirilirken iş güvencesinin yok edilebileceği gibi net olmayan alt metin bilgileri ile çözüm beklenen problemler çözümsüzlüğe ulaştı. Vatandaşına kamuda hizmet veren hekimler, ebeler, hemşireler bir nevi ceza ile yüz yüze bırakılarak aile sağlığı merkezleri tercih edilme anlamında cazibesini yitirdi” dedi.

Aile sağlığı merkezlerinin bu şartlar ile hekimsiz, ebesiz ve hemşiresiz kalmaması adına uyarıda bulunan Dr. Kandemir “İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerimizde dahi boş kalan aile sağlığı merkezleri var. Sistemin sonu getiriliyor ve bu vaziyet da maksimum dar gelirli vatandaşlarımızı negatif etkileyecek. Bu sebeple daha faal bir davet için, sesimizi duyurmak adına ve emeklerin mukamele bulduğu, sistemin yaşamış olduğu bir yapı için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sağlık Ocağı Gündem Sağlık Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort