Dondurmanın faydaları neler? Dondurma tüketmek sağlıklı mıdır?

Yaz kış sevilerek tüketilen dondurma da B12, B6, D, C ve E vitaminleri bulunmaktadır. Hijyenik bir ortamda taze ürünlerle üretilen dondurmanın sağlığa yararı mevcuttur. Peki, dondurmanın yararları neler? Dondurma tüketmek sıhhatli mıdır?

Dondurma hepimiz tarafınca sevilen bir yiyecektir. İçerisinde B12, B6, D, C ve E vitaminleri bulundurur. Yağ, protein ve karbonhidrat bakımından zengindir. Böbrek taşı oluşumunu engeller, PMS döneminde duygu geçişlerini hafifletir.

Dondurma, sıklıkla tatlı olarak tüketilen dondurulmuş besindir. Kremalı, sütlü ya da meyveler ve lezzet verici ajanlar kullanılarak yapılır.

Dondurmayı tatlandırmak için şeker ya da suni tatlandırıcılar kullanılır.

DONDURMANIN FAYDALARI NELER?

Dondurma C, E, D, B6, B12 vitaminlerinin yanı sıra K vitamini bakımından da olabildiğince varlıklı bir besindir.

K vitamini kanın pıhtılaşmasını engeller ve kan akışını hızlandırır. Antioksidan özelliği vasıtası ile organ ve sinirlerin fonksiyonu ile bağışıklık sistemini düzenler.

Dondurma kusursuz bir enerji deposu olarak düşünülebilir. Aynı zamanda yağ, karbonhidrat ve protein bakımından da zengindir. Ortalama miktardaki dondurma tüketimi kilo alımına niçin olmaz.

Dondurma içindeki fosfor ve kalsiyum vasıtası ile diş ve kemik sağlığı için olabildiğince mühim bir besindir. Kalp ve böbrek sağlığına yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort