Donny van de Beek kaç yaşında, nereli? Donny van de Beek kimdir, hangi takıma transfer oluyor?

Ersoy Ulubey kaç yaşında, nereli? Ümit Acar kimdir, filmleri neler?

Ersoy Ulubey kaç yaşında, nereli? Ümit Acar kimdir, filmleri neler?

Donny van de Beek kimdir? Donny van de Beek kaç yaşında? Donny van de Beek nereli? Donny van de Beek aktarım mi oluyor? Donny van de Beek hangi takıma geliyor? Donny van de Beek niçin gündemde? Donny van de Beek’in yaşamı merak ediliyor. Sizlere Donny van de Beek’in yaşamını araştırdık…

Donny van de Beek kimdir?

Donny van de Beek 18 Nisan 1997’de dünyaya geldi, Premier Lig ekiplerinden Manchester United’da orta saha olarak vazife yapan Hollandalı futbolcuydu. Donny van de Beek 2023 yılı itibariyle 26 yaşındadır.

Nijkerkerveen doğumlu Van de Beek, 2008 senesinde Ajax’a katıldı. 2015 senesinde ise lisanslı kulüp ortaya çıktı ve kulüp, Avrupa Ligi’nde Celtic’e karşı ilk maçına çıktı. 2016-17 sezonunun Kasım ayında Avrupa Ligi Haftanın Takımı’na seçildi. Finale çıkan ekip finali Manchester United’a kaybetti. 2017-18 sezonunda Van de Beek, Ajax’ın düzgüsel ilk beş oyuncusu oldu. O sürem kulüpteki ilk hat-trickini yapmış oldu ve sezonu 13 golle tamamladı. Ajax, 2018-19 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldikten sonra Ballon d’Or için 30 adayın bulunduğu listede yer aldı.

Van de Beek, internasyonal sahnede altyapı takımlarının yönetiminde Hollanda’yı temsil etti. 14 Kasım 2017’de Romanya’nın ilk maçında A Milli takımla karşılaştı.

Donny van de Beek’in anası ve babası André ve Gerdina van de Beek’tir. André bir Ajax taraftarıdır ve Donny’yi beş takımdan oluşan sahaya götürdü. Donny’nin ufak kardeşi Rody, Veensche Boys’ta oynuyor.

Donny van de Beek kariyerine, babası Andre’nin bir zamanlar oynadığı mahalli ekip Veensche Boys’un akademisinde başladı. Ağustos 2014’te üç senelik sözleşmeyle Ajax’a aktarım oldu ve D takımına katıldı. Akademi genelinde daha da yatay olan ve Feyenoord’a karşı Süper Kupa zaferini garantileyen A1 takımının bir parçasıydı. 27 Ocak 2015’te Kulüple olan sözleşmesini 2018 ortasına kadar uzattı.

Van de Beek, ilk maçına Ocak 2015’te Sparta Rotterdam’da Eerste Divisie’de Jong Ajax’a (Ajax yedek takımı) karşı çıktı. İki ay sonra alıştırmacı Frank de Boer onu ADO Den Haag ekibi olarak maça çağırdı. Ancak yedek kulübesinde saklandı. AFC Ajax, 2014-15 sezonunun sonunda Geleceğin Yeteneği niteliklerini elde etti.

Kasım 2015’te Van de Beek, İskoçya’da Celtic’e karşı oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçına katılmak suretiyle kontrat imzaladı. Ajax’ın Avrupa Ligi’ndeki ilk maçı bu maçta 2-1 oldu. İlk çıkışını “muhteşem” olarak nitelendiren futbolcu, şu laflarla devam etti: “Düellolarımı iyi karşıladım. Tabii ki oyun devamlı gelip gittiği için zor oldu. Ama iyi iş çıkardığımı düşünüyorum.” Ra Van de Beek, ligde 2-0 yenik etmiş olduğu birinci ligdeki rakipleri PEC Zwolle’ye karşı oynadı. Ertesi ay Ajax’ta Freedom Club Molde’ye karşı oynadı ve ilk golünde 1-1 berabere kaldı. Golü atarken rakip oyuncu Joona Toivio ile karşılaşınca sol kaşı açıldı. Futbolcunun golüyle alakalı de yorum yapan oyuncu, bu golü kısa sürede unutmayacağını söyledi. Bu lensle Ayın Kulübü Gölü ödülünü de kazandı. 

Ocak 2016’da Voetbal International, yöntem direktör De Boer’in Van de Beek’ten etkilendiğini ve bir sonraki duyuruya kadar takımda oynamaya devam edeceğini yazdı. John Heitinga ve Yaya Sanogo’nun ayrılmasının sonrasında 16 Şubat’ta ekibe yükseldiler. Mart ayında medyada Alman kulübü Bayern Münih’in kendisiyle ilgilendiğini iddia etmişti. 2015-16 sezonunda takımdaki geleceğini garanti dibine alan futbolcu, Ajax’ın U19 takımıyla da derli toplu olarak UEFA Gençlik Ligi’nde forma giydi. Sezon süresince Mundo Deportivo, Barcelona’nın futbolcuyu ekibine dahil ettiğini yazdı.

Ajax’tan
2016-17 sezonunun başında, yeni yöntem direktör Peter Bosz, Van de Beek’i Ajax’ın Yunan kulübü PAOK ve UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri ekibine dahil etti. Bosz, bunun Riechedly Bazoer’in sakatlığı, Nemanja Gudelj’in cezalı olması ve Van de Beek’in Avusturya’daki sürem öncesi kayıtlar sırasındaki performansından kaynaklandığını söyledi. 26 Temmuz’da PAOK ile ilk Şampiyonlar Ligi maçı saat 11.00’de oynandı ve maç 1-1 berabere sonuçlandı. Yedeklerle beraber o ve Abdelhak Nouri, sürem süresince Voetbal International’da yaklaşık yedi sayıdan fazla puan alan iki oyuncu oldu. Kasım ayında Panathinaikos maçında gösterdiği performans sebebiyle UEFA Avrupa Ligi Haftanın Takımı’na seçildi. Kadroda Nouri ve Lasse Schöne ile orta saha üçlüsünü oluşturdu. Nisan 2017’de Daily Express, Barselona ve Bayern Münih’in Van de Beek’i takip ettiğini bildirdi. Avrupa Ligi finalinde Manchester United’a 2-0 yenilen Van de Beek, 70. dakikada Schöne’nin yerine oyuna girdi.

Hollanda gazetesi Algemeen Dagblad, Van de Beek’in 2017-18 sezonu öncesindeki maçları ile alakalı yorum yaparken, kısa sürede İngiliz kulübü Everton’a aktarım olan Davy Klaassen’in kalıntılarının başlarda arılarla dolu bulunduğunu yazdı. Ekim ayında Hollanda’da İngiliz kulübü Tottenham Hotspur da aynı şeyi yaptı. Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Fransa ekibi Nice’e karşı her iki maçta da gol attı. Hayatta kalan ilk isim, 1-1 beraberliğin 36. dakikasında rakip kaleci Yoan Cardinale’nin probleminden yararlanarak golü attı. Kalan ikinci golle karşılaşmanın ilk yarısında 2-2’lik eşitlik sağlandı. 18 Kasım’da Van de Beek, ligde yendikleri NAC Breda’ya karşı 8-0 hat-trick yaptı. Ajax kaptanı Joel Veltman onu “çok iyi” olarak nitelendirdi. 34. lig maçına çıkan futbolcu, 11 gol attı, 6 asist yaptı. Temmuz 2008’de İtalyan kulübü, “Ajax gelişimim için doğru yer” diyerek Roma’nın teklifini reddetti.

Manchester United
Van de Beek, 2 Eylül 2020’de Premier Lig kulübü Manchester United ile 35 milyon £ aktarım tutarı karşılığında beş senelik bir kontrat imzaladı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort