Düğünlerde verilen hediyeler boşanma durumunda kime kalır?

Düğünlerde verilen hediyeler boşanma halinde kime kalır sorusu vatandaşlar tarafınca cevap arıyor. İşte dört gözle beklenen problemin yanıtı..

Düğünlerde verilen hediyeler boşanma halinde kime kalır?

ensonhaber.com

Vatandaşlar dini açıdan yanıtını merak etmiş olduğu soruları Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun resmi web sitesi üstünden sorarak meraklarını giderebiliyor.

Cevabı maksimum dört gözle beklenen sorular içinde ise “Düğünlerde verilen hediyeler boşanma halinde kime kalır?” sorusu bulunuyor.

Vatandaşlar bu problemin yanıtını öğrenmek için arama motorlarında muhtelif araştırmalar yapıyorlar.

Bazı vatandaşlar bu sorunun yanıtını öğrenmek için Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun sitesinden bu soruya cevap aradılar.

İşte kurulun bu sual ile ilgili verdiği cevap..

Soru

Düğünlerde verilen hediyeler boşanma halinde kime kalır?

Din İşleri Yüksek Kurulu’nun cevabı

Din İşleri Yüksek Kurulu’nun bu soruya verdiği cevap şu şekilde;

Düğünlerde, evlenen adam ve kadının birbirlerine ve bunların anne, baba, nine, kardeş, amca, dayı, hala, teyze gibi mahrem akrabalarının kendilerine vermiş oldukları hediyeler bağışlama hükmünde olup tek taraflı olarak bunlardan dönmeleri câiz değildir. Ancak bunların dışındakiler, tahrîmen mekruh olmakla beraber verdikleri hediyeyi geri isteyebilirler. Hediyeler ise eşlerden hangisine verilmiş ise ona ait olur. Kimin adına getirilmiş olduğu bilinmemesi hâlinde, mümkünse getirenlerden sorulur ve onların lafına göre hareket edilir. Bunun olası olmaması hâlinde bulunulan zeminin örf ve âdetine göre hareket edilir (el-Fetâva’l-Hindiyye, 4/382-383). Damadın ya da ana babasının geline taktıkları takılar örfen mehirden sayılıyorsa mehirdir; katiyen geri alınamaz.

Salih Demirgan

Salih Demirgan
Seo Editor

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort