Dünyanın yeni kâbusu: Marburg

Enfekte bireylerde yüksek ateş, şiddetli baş ağrısı, halsizlik, kusma suretiyle tesirler birdenbire ortaya çıkıyor ve çoğu hastada 7 gün içerisinde şiddetli hemorajik emareler gelişiyor. Aşısı ya da hususi bir tedavisi olmayan Marburg hummasında vefat payı ise yüzde 23 ila yüzde 90 ortasında değişebiliyor.

90 BİREYDE GÖRÜLDÜ

DSÖ, laboratuvarların bu ayın başlarında açıklanan iki olayda enfeksiyonları doğrulamasının akabinde Gana’da Ebola gibisi Marburg virüsü hastalığının birinci salgınını duyuru etti. Yapılan açıklamada, sağlık çalışanları da dahil olmak üzere, 90’dan fazla şahısta virüs belirleme edilmiş olduğu ve takibe alındığı kaydedildi.Ebola’nın yakın akraba çeşidi olduğu belirtilen Marburg virüsü, birinci kere 1967’de Almanya’nın Marburg kentindeki bir laboratuvarda belirleme edilmişti.

KONTROLDEN ÇIKABİLİR

DSÖ Afrika Yöneticisi Dr. Matshidiso Moeti, yapmış olduğu açıklamada, sağlık yetkililerin hızlıca yanıt vererek Marburg virüsüne karşı hazırlıklı olmaya başladığını lisana getirdi. Acil önlem alınmadan virüsün denetimden çıkabileceğini işaret eden Moeti, “DSÖ alanda sağlık yetkililerini destek veriyor ve artık istila duyuru edildiğine nazaran müdahale için daha çok kaynak ayırıyoruz” tabirini kullandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort