Dut yaprağı çayı nasıl hazırlanır? Dut yaprağı çayının faydaları neler?

Dut meyvesinin yaprağı alternatifte tıpta çoğu hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Dut yaprağı çayının faydalarını ve dut yaprağı çayının iyi mi yapıldığını sizler için derledik. Peki, dut yaprağı çayı iyi mi hazırlanır? Dut yaprağı çayının yararları neler?

Dut yaprağı minimum dut meyvesi kadar sıhhat açısında mühim yararları olan bir yapraktır. Dut yapraklarının kaynatılarak elde edilmiş çayı çoğu hastalığın tedavisinde kullanılır.

Dut yaprağı ile hazırlanan çay egzama tedavisinde de kullanılır. Karaciğer hastalıklarının tedavisinde günde 3 bardak dut yaprağı çayı içilmesi öneri edilir.

Günde 2 bardak dut yaprağı çayı içmek vücuda zindelik ve direnç sağlar. Yapılan araştırmalara göre dut yaprağından elde edilmiş özütün fil hastalığına karşı şifalı olduğu gözlemlenmiştir.

Ayrıca diş ağrılarına karşı gargara yapılarak kullanıldığında ağrıları giderici özelliğe sahiptir. Dut yaprağı çayının bir mühim özelliği de rahatlatıcı etkiye haiz olmasıdır. Zihnin ve vücudun gevşemesinde yardımcıdır.

DUT YAPRAĞI ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

2 yiyecek kaşığı kurutulmuş dut yaprağı ve 1 litre su ile dut çayı hazırlayabilirsiniz.

1 litre kaynamış olan suyun içinde 2 yiyecek kaşığı kurutulmuş dut yaprağı konulur. Bu şekilde aşağı yukarı 2 saat demlenmeye bırakılır.

Demleme prosedürü bittikten sonrasında çayınızı süzgeçten geçirin ve gün içinde bu çayı aralıklarla içerek tüketin. Özellikle yiyeceklerden ilkin içildiğinde yarar sağlamaktadır.

DUT YAPRAĞI ÇAYININ FAYDALARI NELER?

– Dut yapraklarından hazırlanan çayın tüketilmesi ateş düşürücü tesirini görmenize yetecektir.

– Dut yaprağı çayının idrar söktürücü tesiri vardır ve vücudunuzdaki ödemi atmanıza yardımcı olur.

– Dut yaprağının kalp hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir.

– Dut yaprağının yararları içinde boğaz ağrısı ve bronşit tedavisi de yer almaktadır. Dut yaprağının yararları içinde yer edinen öksürük giderici etkisinden istifade etmek için, dut yaprağının çayı yapılmalı ve bu çayın, sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden önce, aç karna içilmesi önerilmektedir.

– Dut yaprağının karaciğerdeki hücreleri temizlemesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

– Dut yaprağının egzama hastalığında yardımcı amaçlı kullanıldığı bilinmektedir.

– Dut yaprağı ölçülü miktarda tüketildiğinde vücuttaki özgür radikallerin gelişmesine mani olur. Dut yaprağında yer edinen antioksidan miktarı özgür radikallerin gelişmesine mani olur.

– Ağrı kesici özelliği bulunmaktadır. Dut yaprağından kafi miktarda yarar sağlamak için çayının tüketilmesi gerekir.

– Dut meyvesi de dut yaprağı gibi sindirimi düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Karın bölgesinde oluşan bir anda gelen kramplara ve kabızlık sorununa dut olabildiğince iyi gelir.

– Dut içinde yüksek miktarda demir barındırır. Dut tüketmek kansızlık sorununuzun giderilmesine yardımcı olacaktır.

– Dut içinde A,C,K vitaminlerinden bol miktarda barındırmaktadır. Bu sayede antioksidan özelliği bulunmaktadır.

– Dut içinde yüksek miktarda K vitamini barındırmasından kaynaklı kemik sağlığına olabildiğince iyi geldiği bilinmektedir. İçerisinde yer edinen yüksek miktarda K vitamini kemik erimesi rahatsızlığına da iyi gelecektir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort