E-Ticarette küçük esnafa yer yok!

Yerel esnafın Türkiye pazarına açıldığı e-ticarette hayatta kalmak her geçen gün daha da zorlaşmaya başladı.

Anadolu’nun ücra bir şehrinden tüm dünyaya ürünlerinizi pazarlayıp satış yapabildiğiniz e-ticaret her geçen gün esnafı vurmaya devam ediyor. E-ticaretin aslan payına haiz e-Pazar alanı dediğimiz büyük siteler hiç bir yükün dibine girmeden tüm yükü satıcıların üstüne yüklemiş durumda. Hele de son zaman artan kargo tutarları satıcıların belini büküyor.

Komisyon oranları, kargo fiyatları, vergiler, iadeler, kargoda çıkan sıkıntıların hepsi satıcının üstünde bir yük durumunda. Geçtiğimiz dönemlerde meydana getirilen e-ticaret düzenlemeleriyle artık satıcıların sattıkları mamüllerin parasını daha erken almaya başladıysa da e-Pazar alanları bunun kat be kat fazlasını satıcıdan alır duruma geldi. Özellikle yüksek komisyon oranları ve son fiyattan komisyon uygulaması satıcıların e-ticarette hesap yapmalarını zorlaştırıyor.

Kaba eskiz bir hesap meydana getirecek olursak; e-Pazar alanında 100 liraya satılan bir ürün için, yüzde 20 komisyon, yüzde 20 KDV, 50 lira kargo artı KDV, 5 lira paketleme harcaması ürün alıcıya ulaşmadan satıcının üstüne biniyor.

Ürün ulaşmadan doğranan komisyon, ürün ulaştıktan 15 gün sonrasında yatan hak ediş…

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort