ECB’den yeni faiz artışı: 15 yılın zirvesine çıktı

Dünyada artan enflasyonla savaşım etmek için merkez bankaları siyaset faizini artırma refleksi taşıyor.

Bugün de Avrupa’nın ve kürese piyasaların dikkati ECB’nin ürem sonucuna ve ECB Başkanı Christine Lagarde’ın gelecek devre para politikasına dair açıklamalarına odaklanmıştı.

Yönetim Konseyi, üç temel ECB ürem oranını 50 baz puan artırmaya karar verdi. Buna göre, 22 Mart 2023 tarihinden itibaren ana refinansman işlemlerine uygulanan ürem payı yüzde 3,50, marjinal kredilendirme olanağına dair ürem payı yüzde 3,50, mevduat olanağına dair ürem payı ise yüzde 3’e yükseldi.

ENFLASYONUN HEDEFİ ORTA VADEDE YÜZDE 2

ECB, para politikası kararını açıklarken şu açıklamayı yaptı:

Enflasyonun oldukça uzun süre oldukça yüksek kalması bekleniyor. Bu nedenle, Yönetim Konseyi bugün, enflasyonun yüzde 2’lik orta vadeli hedefe zamanında geri dönmesini sağlama kararlılığı doğrultusunda üç temel ECB ürem oranını 50 baz puan artırmaya karar verdi. Yönetim Kurulu, enflasyonun orta vadede yüzde 2’lik hedefine geri dönmesini sağlamak ve para politikası aktarımının muntazam işleyişini güvenliğini sağlamak için yetkisi dahilindeki bütün enstrümanlarını ayarlamaya hazırdır. ECB’nin siyaset vasıta seti, gerektiğinde Euro Bölgesi mali sistemine likidite desteği sağlamak için tam donanımlıdır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort