EFSANE GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Bandırma basketbolu, Türk basketboluna geri dönme hazırlığı içerisinde…
Türk basketboluna uzun seneler süresince hizmet eden Banvit, 2019’da Teksüt Bandırma ismini almış ve 2020 senesinde kapısına kilit vurulmuştu.
Alperen Şengün, Sadık Emir Kabaca, Şehmus Hazer gibi çoğu adı basketbol sahnesine çıkartan Bandırma kulübü, altyapı başarısının yanısıra Avrupa kupalarında da derli toplu olarak savaşım etmişti. 2014-15’te EuroCup’ta yarı final, 2016-17’de BCL’de final oynayan Banvit, günümüzde çoğu basketbolseverin özlemi.
BasketFaul’ün paylaşmış olduğu bilgiye göre, bu özlem kısa sürede dinebilir. Banvit’in efsaneleşmiş başkanı Özkan Kılıç, müjdeyi şu şekilde verdi:

“Yeniden başlıyoruz ve oldukça kuvvetli geliyoruz… Basketbolu, sporu oldukça seven, oldukça kuvvetli fakat ismini Mayıs ayındaki lansmanda duyuracağımız bir kişiyle, eskiden Banvit’te yaptıklarımızı gene Bandırma’da gerçekleştirmek için kolları sıvadık. Zaman kaybetmeden BSL ya da TBL’den adım atmak istiyoruz fakat nereden başlarsak başlayalım, eğer olmazsa olmazımız altyapımız olacak. Yine en iyi altyapı antrenörlerini organizasyona dahil edeceğiz. Bandırmalı ergenler kesinlikle olacak fakat daha ilkin yaptığımız gibi Anadolu’yu tarayıp kabiliyetleri toplayacağız. Bütün bunların sonunda hem oldukça kuvvetli bir altyapı kuracak, hem de Banvit gibi Avrupa’da savaşım eden A Takımımız olacak.” 

1994 senesinde Banvitspor adıyla kurulan kulüp, uzun süre Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde üst sıralarını zorladıktan sonrasında 2004 yılında Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselmişti. 2013’te Türkiye Basketbol Ligi’nde final oynayan Banvit, 2017’de Türkiye Kupası’nı kazanmıştı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort