Ehliyet sınavında kopyacı, polise yakalandı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nca meydana getirilen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı’nda kopya çekilmesi olaylarının artması üstüne imtihan merkezlerinin etrafında tedbir aldı.

Ekipler, Suphi Öner Öğretmenevi e-Sinav Merkezi’ndeki sınavdan çıkan M.S.’nin üstündeki gizli saklı aleti H.E. ve N.M.’nin çıkartmaya çalıştığını ayrım etti. Şüphelilerin cep telefonlarında meydana getirilen ön incelemede benzer şekilde birden fazla kişinin imtihanı usulsüzce geçmesini sağlamış olduğu belirleme edildi.

14 Ağustos’ta gene aynı düzenekle sınava girmeye çalışırken yakalanan Ç.S.’ye canlı teşhis prosedürü yaptırıldığı ve kendisine aleti yerleştirenlerin aynı kişiler olduğu belirlendi.

9 DEFA BAŞARISIZ OLMUŞ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile meydana getirilen yazışmada, gizli saklı cihazla sınava girmiş olduğu belirleme edilen M.S.’nin 2021 yılından bu zamana kadar toplam 9 kez sınava girmiş olduğu ve başarısız olduğu, son sınava gizli saklı cihazla girmiş olduğu ve 74 puan almış olduğu belirleme edildi. Ayrıca gözaltına alınan şüphelilerden ele geçirilen eşyalar içinde telefon ve aygıt düzeneği için hususi tertibatlı iç çamaşırlarının bulunmuş olduğu anlaşıldı

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edildi.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort