Ejder meyvesi faydaları neler? Ejder meyvesi neye iyi gelir?

Son yıllarda ülkemizde tanınmış olan ejder meyvesi Türkiye’de de üretilmeye başladı. Dikkat cazibeli görüntüsünün yanı sıra ejder meyvesinin sağlığa birçok yararı bulunmaktadır. Peki, ejder meyvesi yararları neler? Ejder meyvesi neye iyi gelir?

EJDER MEYVESİ NEDİR?

Ejder meyvesi, tropik bir meyvedir. En yaygın adı ejder meyvesi olsa da çilek armudu, kaktüs meyvesi, pitaya ve dragon fruit şeklinde de adlandırılıyor.

Ejder meyvesinin ana vatanı Vietnam’dır. Vietnam’ın yanı sıra bu meyve Güney ve Orta Amerika, Meksika, Endonezya ve Malezya’da çok yaygın. Ejder meyvesi son yıllarda ülkemizde de üretiliyor ve olabildiğince bereketli sonuçlar alınıyor.

Ejder meyvesi; C vitamini, lif, mineral, demir ve antioksidan açısından olabildiğince zengindir. Birçok meyve ve sebze gibi, ejder meyvesinin yararları da çok fazladır.

EJDER MEYVESİNİN FAYDALARI NELER?

Meyvenin yararlarından bazıları şöyle listelenebilir:

-Antioksidanlar açısından zengindir. Bu yüzden hücreleri kanser ve erken yaşlanma gibi hastalıklara neden olan özgür radikallerin zararlarından korur. Ayrıca bedenin birtakım süreğen hastalıklardan korunmasına tesir eder.

-Yüksek miktarda C vitamini ihtiva ettiği için vücuttaki demir seviyesini ve demirin emilimini artırır. Demir, oksijeni vücutta hareket ettirmek ve enerji vermek için önemlidir. C vitamini, bedenin demiri almasına ve kullanmasına destek olur.

-Ejder meyvesinin yararlarından birisi kalp sağlığını koruması ve kanser riskini azaltmasıdır.

-Kötü kolesterolü azaltan betalainler içerir.

-İçindeki siyah tohumlar, kalbe iyi gelen omega-3 ve omega-9 yağ asitleri açısından zengindir.

-Bağırsakların sıhhatli şekilde çalışması için lüzumlu olan prebiyotikler bakımından zengindir.

-Ejder meyvesinin yararları içinde zayıflamaya destek olması da vardır. Yağ ve kolesterol olmaması ve besleyici yönü sebebiyle kilo kontrolünde etkilidir. Lif payı yüksek miktarda olmasından öğünler içinde daha uzun süre tok kalmayı sağlıyor. Ayrıca kan şekerini dengede tutmaya destek olması ejder meyvesinin yararları içinde yer alıyor.

-Ejder meyvesindeki C vitamini ve karotenoidler, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine katkı sağlıyor Beyaz kan hücrelerini hasardan korur vücutta oluşabilecek muhtelif enfeksiyonu önler. Ejder meyvesinin yararlarından bir öteki de vücuttaki yaraların süratli iyileşmesini sağlamasıdır. İçeriğindeki bol miktarda C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu hastalıklardan koruyor

-Ejder meyvesi, laktobasiller ve bifidobakteriler gibi bağırsak bakterilerinin büyümesini destekleyen oligosakkaritler bakımında olabildiğince zengindir. Bu özelliğiyle sıhhatli hazım için epey mühim olan bağırsak florasının artmasına destek oluyor.. Lifli yapısı ile bağırsak hareketlerini düzenlemeye destek oluyor, hazım kanalından muntazam geçişi kolaylaştırıyor, kabızlık, kolorektal kanseri ve irritabl bağırsak sendromunun önlenmesine destek oluyor.

ejder-meyvesi-pitaya-bir-yilda-kac-kez-meyve-verir-1024x683-1.jpg

EJDER MEYVESİ NASIL YENİR?

Ejder meyvesinin yararlarından istifade etmek için kabuk bölümü değil, iç bölümü yenmelidir. Yeterince olgunlaşmış ise kabukları soyulduktan sonra keskin bir bıçakla uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Sonrasında arzuya göre dilimler durumunda ya da küp küp kesilir.

Ayrıca ikiye bölerek etli kısmını bir kaşık sayesinde çıkartılabilir. Ejder meyvesinin yararlarından istifade etmek için çiğ olarak tüketilmesi öneri edilir.

Kokteyl ve smoothie’lerin içine, salatalara, tatlılara ya da yoğurda eklenebilir.

Muz, ananas ve avokado gibi meyvelerle ahenk sağlamış olduğu için bu biçim tropik meyvelerle beraber tüketebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort