Eklem ağrılarına iyi gelen besinler neler? Eklemler için hangi besinleri tüketmeliyiz?

Eklem ağrılarından şikâyetçi kişilerin beslenme düzenlerine dikkat edilmesi gerektiği söyleniyor. Eklemlerinizi güçlendirmek için beslenmenize ona makul besinler eklemelisiniz. Peki, eklem ağrılarına iyi gelen besinler neler? Eklemler için hangi gıdaları tüketmeliyiz?

Eklem rahatsızlığı ya da eklem ağrısı tipik olarak ellerde, kalçalarda, omurgada, dizlerde ve ayaklarda hissedilir. Bazı insanoğlu eklem bölgelerinde ağrı, zonklama ya da yanma hissi yaşarlar. Çok fazla etkinlik yapmak eklem ağrılarını artırır.

Eklem ağrısı, kişinin eklem bölgelerinde daha ilkin bir yaralanması olduğunda, öteki süreğen tıbbi durumları olduğunda, depresyon, anksiyete, stres, aşırı kilo ve fena sıhhat halinde ortaya çıkar. Egzersiz ve doğru beslenme gibi eklem sağlığını iyileştirmenin birkaç yolu vardır.

EKLEM AĞRILARI İÇİN HANGİ BESİNLERİ TÜKETMELİYİZ?

– Badem, fındık, ceviz, yer fıstığı gibi tohumlar ve yemişler, omega 3 yağ asitleri açısından zengindir ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Bu tohumlar ve kabuklu yemişler ilaveten lif, kalsiyum, magnezyum, çinko ve E Vitamini ihtiva eder ve eklemler için sıhhatli olan ve bunun yanı sıra kalp için de iyi olan çoklu doymamış ve tekli doymamış yağların iyi bir kaynağıdır.

– Yaban mersini, böğürtlen, çilek, kızılcık ve ahududu gibi meyveler antioksidan bakımından zengindir. Birkaç çalışma, meyvelerin eklemler üstündeki tesirini kanıtlamıştır. Meyvelerde bulunan antioksidanlar, vücudu özgür radikallerden ve iltihaplanmadan korur.

– Hayvan çalışmalarında, brokoli, karnabahar gibi turpgillerden sebzelerin, osteoartritte iltihaplanmayı engel olan tabii bir sentetik olan sülforafan ihtiva ettiği bulunmuştur.

Her vakit mevsim sebzelerini tercih edin ve tüketmeden ilkin iyice yıkadığınızdan inanın ki, yetiştirme esnasında kullanılan ziraat ilaçları ve gübreler pişirmeden ilkin tamamiyle ortadan kalksın .

– Zeytinyağının insan sağlığı üstündeki görevi üstüne çoğu çabalama yapılmıştır. Eklemler için faydalı olduğundan insan kalbi için en sıhhatli yağlardan biri bulunmasına kadar, zeytinyağı çoğu nedenden kaynaklı mutlaka sıhhatli bir seçimdir.

– Daha iyi eklemler için rejiminize zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağı, iltihaplanma ile ilişkili riskleri azaltabilir.

– Bitter çikolata, hafife alınan sıhhatli bir besindir. Pek oldukça yararı vardır ve bunlardan bir tanesi de doğası gereği anti-inflamatuardır.

– Kronik inflamasyon diyabet, artrit ve hatta kanser gibi sıhhat komplikasyonlarına yol açar. Bitter çikolatadaki anti inflamatuar özellikler, bedenin iltihaplanmanın zararlı etkilerinden korunmasına destek olur.

– Eklem için kırmızı biber, somon, yulaf, zerdeçal, sarımsak, zencefil, ıspanak ve üzüm tüketilebilir.

Bu öneriler sıhhat raporlarına ve araştırmalara dayanmakla birlikte, rejimde rastgele bir değişim yapmadan ilkin bir hekime danışılmalıdır. Herhangi bir şahsa muayyen bir rejim önerildiğinde mevcut sıhhat durumu, süreğen hastalıklar gibi muhtelif faktörler dikkate alınacaktır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort