Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’a tutuklama talebi

İstanbul’da katılmış olduğu bir tv programında kullandığı ifadeler sebebiyle ile ilgili “Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak” iddiasıyla başlatılan tahkîkat kapsamında gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, savcılık sorgusunun sonrasında tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan tahkîkat kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Kolivar’ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gözaltındaki işlemlerinin sonrasında sıhhat kontrolünden geçirilen Kolivar, daha sonrasında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gönderildi.

Burada nöbetçi cumhuriyet savcısı tarafınca sorgusu meydana getirilen Kolivar, tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 301/1 maddesi uyarınca “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ve devletin hüküm organlarını açıkca aşağılamak” suçundan resen tahkîkat başlatılan Kolivar, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

CİHAN KOLİVAR NE DEMİŞTİ?

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, katılmış olduğu bir tv programında “Ekmek aptal toplumların temel besin maddesidir. Bizim cemiyet ekmek ile doyduğu için bu şekilde 20 yıldır başlangıcında yöneticiler duruyor” demişti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort