ELEKTRİKTE YÜZDE 15, DOĞALGAZDA YÜZDE 20 İNDİRİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Elektrikte bütün abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı ev mesken aboneliğine göre olabildiğince yüksek kalan doğalgaz tarifesinde nisan ayından itibaren yüzde 20 tenzilat yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Bu sene belediyelerin ve STK’ların Ramazan ayına mahsus programlarını, yardım faaliyetlerini zelzele bölgesinde yoğunlaştırdığını görmekten memnuniyet duyduğunu anlatım eden Erdoğan, “Biz de depremin ilk gününden beri hep yaptığımız gibi felaketin yıkıcı etkilerine maruz kalmış şehirlerimizde yaşayan insanlarımızın yanına gidiyoruz” dedi.
Erdoğan, zelzele bölgesinde meydana getirilen ziyaretlerde hem zelzele bölgesindeki kalıcı konutların temellerinin atıldığını hem de depremzedelerle iftarda hasbihal edildiğini söyledi. Bayrama kadar zelzele bölgesindeki temel atma ve iftar programlarının süreceğini anlatım eden Erdoğan, bayram sonrası seçim gününe kadar devam edecek il ziyaretlerinin başlayacağını bildirdi. Erdoğan, sınırı olan vaktin el verdiği seviyede olası olan en çok sayıda ili ziyaret ederek vatandaşlarla kucaklaşmayı hedeflediklerini söyledi. Depremzede vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Seçim süreci nedeniyle değişen gündemin sizleri, sizlerin yaşamış olduğu şehirlerdeki durumu, meydana getirilen yardım ve yardımcı çalışmalarını, kalıcı mesken projelerini unutturmasına katiyen izin vermeyeceğiz. Birileri kendi heva ve hevesleri, hırsları giderek artan tehdit, nobranlık kokan şımarıklıkları içerisinde kaybolup gidedursun bizim kalbimizde hep zelzele bölgesi olacaktır. Hayatını kaybeden her bir vatandaşımızın acısını, evini kaybeden her bir insanımızın üzüntüsünü, tekrardan ayağa kalkmak için bekleyen şehirlerimizin mahzunluğunu katiyen aklımızdan çıkarmayacağız. Altyapı ve öteki bütün hizmetleriyle adeta yeni bir kent gibi kurduğumuz geçici barınma merkezlerimizi yaygınlaştırmayı sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.
Temeli atılan kalıcı konutların inşasına laf verdikleri şekilde bir sene içerisinde bitecek şekilde hızla devam edileceğini anlatım eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimden sağlığa hiç bir hizmetini noksan bırakmadan zelzele bölgelerindeki vatandaşların hayatlarının normale dönmesini sağlayacak faaliyetleri kararlılıkla yürüteceklerinin altını çizdi. Pazartesi günü öteki illerin sonrasında Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da şartları makul olan okullarda da eğitim öğretime başlandığını hatırlatan Erdoğan, sıhhat hizmetlerini mevcut hastanelerde ve geçici merkezlerde verirken, hızla yeni hastaneler inşa edip devreye aldıklarını kaydetti.

“Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan katiyen geri adım atmayacağız”

Deprem bölgesindeki bütün hizmetleri aynı duyarlılık ve düzenle yürütmenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin 11 şehrinin gözü yaşlı iken öteki yerlerin vur patlasın çal oynasın aymazlığı içerisine düşmesine gönlümüz razı gelmez. Birileri unutsa da, birileri geri plana itse de biz bu şekilde bir yanlışın içerisinde olamayız. Acıların paylaştıkça azalacağı, yüklerin paylaştıkça hafifleyeceği, kayıpların beraber çalıştıkça kazanılacağı inancıyla 85 milyon bir ve beraber olarak savaşım edeceğiz. Diğer taraftan zelzele bölgesini ayağa kaldıracak çalışmaları yaparken yol haritamız olan Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan katiyen geri adım atmayacağız” dedi.

“Pazartesi günü inşallah aracımızı teslim alacağız”

Pazartesi TOGG yöneticilerinin misafiri olacağını açıklayan Erdoğan, TOGG’un yoğun alaka gördüğünü belirterek, ”En başından beri yapamazsınız dedikleri, fabrikası yok dedikleri, fabrikasında üretim yok dedikleri, velhasıl atmadık balçık bırakmadıkları TOGG önceki gece itibarı ile 177 binin üstünde ön sipariş aldı. Bu tablo milletimizin lisansı, tasarımı ve üretimi ile reel anlamda ilk yerli arabamıza samimiyetle haiz çıktığını gösteriyor. Her başarının peşinde işte bu şekilde bir emek, büyük bir sabır, büyük bir çaba vardır. Fabrikanın açılış töreninde üretilecek ilk TOGG’a talip olduğumuzu söylemiştik. Pazartesi günü inşallah aracımızı teslim alacağız” ifadelerini kullandı.

“Karadeniz gazının Filyos işleme tesisine getirilmesi törenini yaparken milletimize çok hoş müjdelerimiz de olacak”

Önümüzdeki ay Hürjet’ten Anadolu gemisine kadar pek olabildiğince mühim müdafaa sanayii projesinin sevincinin vatandaşlarla paylaşılacağını söyleyen Erdoğan, ”Arife günü Karadeniz gazının Filyos işleme tesisine getirilmesi törenini yaparken milletimize çok hoş müjdelerimiz de olacak. Böylece Enerji Bakanlığımızı azimli gayreti ile arama sondaj gemimizin geceli gündüzlü çalışmasıyla on binlerce personelimizin emekleriyle iki bayramı bir arada yaşayacağız” dedi.

“Elektrikte bütün abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz”

Elektrik ve doğalgazda da tenzilat müjdesi veren Erdoğan, şunları söyledi:
“Elektrikte bütün abone gruplarında Nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı ev mesken aboneliğine göre olabildiğince yüksek kalan doğalgaz tarifesinde nisan ayından itibaren yüzde 20 tenzilat yapıyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla ülkemizi büyütme hedefimize katkı veren sanayicilerimizi desteklemek için ne gerekiyorsa yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Akkuyu’daki Nükleer Güç Santralimize 27 Nisan tarihinde yakıt yükleyerek resmen nükleer tesis statüsü kazandıracağız.”
Madenci alımına yönelik bir müjdeyi de paylaşan Erdoğan, ”Kamuya ve hususi sektöre ait ocaklarda vazife yapan on bin madencimiz zelzele bölgesinde canla başla çalışarak milletimizin gönlünü kazandı. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na bin yeni madenci alarak hem madencilerimize olan şükranımızı anlatım edeceğiz hem de üretimi artırarak ekonomimize katkı sağlayacağız. Diğer alanlarda da gelecek haftalarda atacağımız adımlar bulunuyor. Ankara-Sivas süratli tren hattında seferlerin başlaması heyecanı yaşanacak. Adam Sivaslı fakat Sivas’a süratli trenin ne gereği var diyor. Bu da 6’lı masanın içinde” dedi.

Bunların haricinde tamamlanan birçok projenin de açılışını yapacaklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, emniyet korucuları hakkında düzenlemeye de değindi. Erdoğan, ”Bu vesile ile emniyet korucularımıza bir müjdemiz olacak. Emekli maaşlarının alt sınırını 7 bin 500 liraya yükselten düzenlemeden önceki programa göre emekli oldukları için aylıkları düşük kalan aşağı yukarı 42 bin emniyet korucumuzun da istifade etmesini sağlıyoruz. Meclisimizin takdiriyle emeklilerimizin bayram ikramiyelerini 2 bin liraya çıkardık. Çalışanlar ve emekliler başta olmak suretiyle hiç bir kesimi enflasyona ezdirmeme, kayıplarını telafi etme sözümüzü adım adım yerine getiriyoruz” şeklinde konuştu.

“Bu ülkede istisnasız her kesimi refahını artırma yanısıra hak ve özgürlüklerine kavuşturan, birçok ayrımcılığı ortadan kaldıran, herkesi kucaklayan biz olduk” diyen Erdoğan, ”Biz daha önemlisi bu yaklaşımı birileri gibi maske kullanmak amacıyla değil, doğruluğuna ve hakkaniyetine inandığımız için yaptık. Seçimden milletimizin desteği ile zaferle çıktıktan sonra da eser ve hizmet şölenimize, demokrasimizi güçlendirme reformlarımıza kesintisiz şekilde devam edeceğiz. 2002 seçimlerine tek başına iş başına diyerek girmiş ve milletimizin teveccühü ile iktidara gelmiştik. İlk devre imtihanımızı başarıyla verdikten sonra 2007’de durmak yok yola devam diyerek milletimizden daha kuvvetli bir yardımcı almıştık. Ardından 2011 seçimlerinde “Türkiye hazır hedef 2023” lafı ile milletimizin huzuruna çıkmıştık. İki tarzı beraber yaşadığımız 2015’te kısa bir aranın sonrasında kasımda tekrardan tek başına iş başına diyerek emniyet tazelemiştik. Ülkemizin yeni idare sisteminin ilk tarzı 2018’de vakti Türkiye vakti diyerek Cumhur İttifakı zaferini duyuru etmiştik. İnşallah 14 Mayıs’ta 20 senelik eser ve hizmetlerimizle Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla kayıpların telafisi ve hayallerin hayata geçirilmesi kararlılığı ile milletimizden bir kez daha yardımcı isteyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Seçim sürecinin 10 Mart’ta almış olduğu seçimlerin yenilenmesi kararının sonrasında YSK’nın belirlediği takvime ve usullere göre ilerlediğini anlatım eden Erdoğan, önceki gün itibarı ile cumhurbaşkanı adaylarının belli olduğunu hatırlattı. Erdoğan, YSK’nın açıklamasına göre şahsı ile beraber 4 cumhurbaşkanı talibi olduğunu belirterek, ”Türk demokrasisinin enerjisini ve ulaşmış olduğu olgunluk seviyesini yayınlayan bu gelişimin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz milletimize, milletimizin basiretine ve ferasetine güveniyoruz. Aziz milletimizin bugüne dek girdiğimiz seçimlerin tamamında olduğu gibi 14 Mayıs’ta ülkesi, kendisi ve geleceği için en doğru sonucu vereceğine inanıyoruz. İnşallah bu sürecin sonunda milletin iradesi gene galip gelecek. Türkiye 20 senedir aralıksız sürdürdüğü kalkınma ve demokrasi yolculuğunu devam edecektir” dedi.

“Türkiye Yüzyılı’nın inşasına kimse set vuramayacaktır”

Erdoğan, Türkiye Yüzyılı inşasının engellemeyeceğini söyleyerek, ”Bu tekerlek, tümsekte kalmayacak. Türkiye Yüzyılı’nın inşasına kimse set vuramayacaktır. Bizzat kendi ifadeleriyle bir kumar masası olan, birbirlerine pusu kuran, kavgadan, kaostan ve istikrarsızlıktan öteki hiç bir vaatleri olmayan 7’li birlik net bir yenilgiye uğrayıp siyasal mevta olacaktır. Seçim dönemini zelzele felaketi nedeni ile derinden sarsılan milletimizin acısına hürmeten uhulet ve suhuletle geçirmeyi planlıyoruz. Cumhur İttifakı olarak 6 Şubat’tan beri ortaya koyduğumuz vakur tavır bu hususta duruşumuzun en hoş örneğidir. Aynı anlayışla mitinglerimizde yüksek sesli müzik kullanmayacağız. Muhalefetin aymaz, umursamaz, egoist tavrına karşın biz kendi hassasiyetimizden ödün vermeyeceğiz. Böyle bir dönemde dahi siyasetin dilini ve iklimini zehirlemeye çalışarak menfaat sağlama peşinde koşanlara saygınlık etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Seçim süreciyle alakalı konuşan Erdoğan, ”Elbette eleştirilerimizi dillendireceğiz, var ise bir hadsizlik lüzumlu yanıtı vereceğiz, iftira furyasının gerçeklerin üzerini örtmesine göz yummayacağız. Yalanlarla milletimizin kafasının bulandırılmasına rıza göstermeyeceğiz. Her platformda doğruları konuşmaktan her fırsatta doğruları hakikati haykırmaktan çekinmeyeceğiz. Ne partimizin, ne ittifakımızın ne de can borcumuz olan aziz milletimizin hakkını hiç kimseye yedirtmeyeceğiz. Tüm bu tarz şeyleri yaparken inancımızın ve kültürümüzün gereği olan asaletimizi koruyacak, soğukkanlılığımızı muhafaza edecek, aklın, vicdanın ve ahlakın rehberliğinden katiyen sapmayacağız. Muhataplarımızın bizi kendi çukurlarına çekmesine meydan vermeyeceğiz. Hep olduğu gibi dik duracağız, sağlam duracağız fakat diklenmeyeceğiz” dedi.

“Karşımızdakiler ne kadar alçalırsa alçalsın, seviyeyi ne kadar düşürürse düşürsün, biz milletimize karşı hep muhabbetin, kardeşliğin, hakkın ve hakikatin diliyle konuşacağız” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
”Siyasetteki tecrübelerimiz bizlere doğru üslupla yaklaştığımızda, gönlümüzü açtığımızda icraatlarımızı hatırlatıp, hedeflerimizi anlattığımızda kalbini fethedemeyeceğimiz hiç kimsenin olmadığını birçok kez göstermiştir. Daha ilkin de söylediğim gibi bizim açımızdan sokaktaki her vatandaşımız ya esasen ittifakımıza oy veren ya da oy vermeye aday seçmendir. Tüm farklılıklarıyla, güzellikleriyle, zenginliği ile Türkiye büyük bir ailedir, 85 milyonun tamamı da bu ailenin mümtaz birer ferdidir” şeklinde konuştu.

Erdoğan, seçim süreci için çağrıda bulunarak, ”Önümüzdeki seçimlerde bütün cumhurbaşkanı adaylarından, bütün partilerden beklentimiz, rekabetin ve mücadelenin çıtasını eser ve hizmet yarışının dibine düşürmemeleridir. Muhalefetten yapamayacağı şeyleri vadederek, tutamayacağı lafları vererek, yalan ve iftira dozunu artırarak, gerilimi tırmandırarak, milletimizin bürokrasi kurumuna olan itimatını sarsmamasını istiyoruz. Bunun acı örneklerini son yerel idareler seçimlerinde yaşadık, daha sonra şehirlerimize çektirilen sıkıntıları hep beraber gördük. Cumhurbaşkanı seçimlerinin, cumhurbaşkanı yardımcılığının, bakanlıkların, milletvekilliklerinin ne vereyim abime be ya seç beğen al mantığıyla dağıtıldığı bir işporta tezgahına döndürülmesinden rahatsızız. Seçimlerde ittifak haktır fakat devletin idare kademelerini ayağa düşürmek, at pazarlığına dönüştürmek pespayeliktir. Ülkemize verdikleri zararın ve milletimize yaptıkları ihanetin bedelini misliyle ödettiğimiz terör örgütlerini koltuklarının dibine alan, onların peşine takılan bürokrasi anlayışını reddediyoruz. Siyasi cambazlıklarla terör örgütlerinin meşrulaştırılmaya çalışılmasını, meşru bir erkek oyuncu gibi topluma sunulma gayretlerini kabul etmiyoruz. Eskiler otu çek köküne bak derler. PKK ile, FETÖ ile öteki terör örgütleriyle, onları besleyip üzerimize salan karanlık mahfillerle yürünen yolun hayra çıkması olası değildir” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort