Emel Taşçıoğlu kimdir? – Elips Haber


Sandık Kokusu dizisi ne vakit başlıyor, hangi kanalda, aktörleri kimler, Sandık Kokusu dizisinin mevzusu nedir?

Emel Taşçıoğlu kimdir ? Emel Taşçıoğlu nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Emel Taşçıoğlu’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Emel Taşçıoğlu kimdir? Emel Taşçıoğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Emel Taşçıoğlu’nun biyografisini haberimizde derledik…

Türk Halk Müziği sanatçısı. 22 Temmuz 1964, Ankara doğumlu. Müziğe ilgisi oldukça ufak yaşlarda başlayan Emel Taşçıoğlu, hemen hemen 5 yaşlarında iken babası ve ağabeyleri ile müzik hazırlamaya başladı. İlkokulun ilk iki sınıfını Ankara İstiklal İlkokulunda; 3, 4, 5. sınıfları ise Ankara İncesu İlkokulunda tamamladı. Ortaokulu ve lise 2. Sınıfı Kurtuluş Ortaokulu ve lisesinde; lise 2 ve 3. Sınıfı ise Mucur Lisesinde okudu. Lise öğrenimini tamamlamak için müziğe bir süre ara verdi. Çocuk yaşta babası ve ağabeyleri ile beraber birçok konser etkinliğinde ve müzik organizasyonunda bulunan sanatçı, o yıllarda 5 tane 45’lik ve bir kaset çalışması yaptı. 1981yılında Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nü kazanmıştır ve 1985 senesinde lisans eğitimini tamamladı. Hemen sonrasında iş hayatına atılan sanatçı, 1986’da Mersin Piri Reis Ortaokulunda öğretmenlik hazırlamaya başladı. Orada altı ay vazife yaptıktan sonra Kemal Taşçıoğlu ile evlenerek tayinini Ankara’ya aldırdı ve Hacı Bayram Ortaokulunda çalışmaya devam etti.

1987 senesinde TRT Ankara Radyosunun açmış olduğu “Yetişmiş Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı” imtihanını kazanarak ustalaşmış müzik yaşamına devam etti. 11 Mart 1988 yılında, öğretmenlikten ayrılarak TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Yurttan Sesler Korosu’nda yetişmiş ses sanatçısı olarak göreve başladı. Çeşitli TV ve radyo programlarının imal ve yayınında yer aldı. “Mihenk Taşları” isimli radyo programında, TRT Ankara Radyosu Türk Sanat Müziği Korosu Ses Sanatçısı Ayşe TAŞ ile beraber 05.01.2005- 15.06.2005 tarihleri içinde Radyo 4’ten canlı yayında dinleyicilerine ulaştı.

“Tatlı Dile Güler Yüze” isimli TV programında, TRT Ankara Radyosu Türk Sanat Müziği Korosu Ses Sanatçısı Ayşe TAŞ ve TRT İzmir Radyosu Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Ali ÇAKAR ile beraber 30.06.2005-01.09.2005 tarihleri içinde TRT 1’ten canlı yayında seyircilerine ulaştı. “Erguvan Konağı” isimli TV programında, TRT Ankara Radyosu Türk Sanat Müziği Korosu Ses Sanatçısı Sayın Vedat Kaptan Yurdakul ile beraber 30.11.2005 tarihinden itibaren 6 ay süresince Çarşamba günleri, TRT 1’ten canlı yayında seyircilerine ulaştı. “Üçü Bir Yerde” isimli TV programında, TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Yurttan Sesler Korosu Ses Sanatçısı Gülşen KUTLU ve TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Korosu Ses Sanatçısı Nursaç DOĞANIŞIK ile beraber 19.09.2006-13.09.2007 tarihleri içinde TRT 1’ten canlı yayında seyircilerine ulaştı.

TRT spikerlerinden Sayın Sabiha Akdemir tarafınca sunulan, “Gün Be Gün” isimli TV programında, TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Yurttan Sesler Korosu Ses Sanatçısı, Gülşen Kutlu ve TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Korosu Ses Sanatçısı Nursaç Doğanışık ile beraber 07.01.2009-10.06.2009 tarihleri içinde TRT 1’ten canlı yayında fanatiklerine seslendi. Babası Ali Rıza Güney’den derleyip notaya almış olduğu “Elmalı” türküsü, ile Neşet Ertaş’tan derleyip notaya almış olduğu “Kesik Çayır Köprüsü” türküsünü TRT repertuvarına kattı.

Emel Taşçıoğlu, müzik hayatı süresince birçok ödüle layık görüldü. 2003 senesinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafınca “Toplumsal Tanıtım” branşında “Fair Play” büyük ödülüne türküleri bozmadan okuması ve kültürü sanatla birleştirmesi sebebiyle layık görüldü.

Sanatçıya 2002 senesinde Türk Halk Müziğine katkılarından dolayı Ankara Kavaklıdere Rotaract Kulübü tarafınca “Türk Halk Müziğine Emeği Geçenler” ödülü verildi. Bir sene sonra Türk Halk Müziği alanındaki faaliyetlerinden dolayı 19 Mayıs Üniversitesi tarafınca “Onur” ödülü verildi. Sanatçı, TRT’den ayrılarak 2004 senesinde ilk albümü “Sel Gider, Kum Kalır”ı yaptı. İsmail Derker yönetmenliğinde çalışılan albümde toplam 13 türkü yer aldı. Samsun, Kırşehir, Diyarbakır ve Rumeli türkülerinin hakim olduğu albümde “Bayramdan Bayrama” ve “Efendim” isimli iki Kazım Birlik bestesi ve Mustafa Keser’den alınan “Yüce Dağ Başında” isimli şarkı yer aldı. Bu albüm, 2004 senesinde “1. Altın Radyo Ödülleri”nde “Yılın Albümü” seçildi. 2011 senesinde “İz Kalır”adlı i ikinci albümünü gösterilen sanatçı Ömür Dediğin programının aynı adı taşıyan fon müziğini seslendirdi.Taşoğlu, evli ve iki çocuk annesidir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort