En büyüklere teşekkür etti!

Kocaeli Ticaret Odası Eylül ayı meclis toplantısı bugün oda binasında bulunan Burhan Kasım Toplantı Salonunda gerçekleşti. KOTO Meclis Başkanı Hüseyin Gezer Başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında gündem maddeleri oy donanması ile onaylandı. KOTO Başkanı Necmi Bulut ve Meclis üyelerinin hazır bulunmuş olduğu görüşmede Başkan Bulut, aylık etkinlik tutanağı ile alakalı sunu gerçekleştirdi. Ekonomik verileri değerlendiren Başkan Bulut, İstanbul Sanayi Odası tarafınca her sene açıklanan en büyük 500 endüstri firması listesine giren Kocaelili firmaları kutlama etti.

EN BÜYÜKLERE TEŞEKKÜR

Bulut, “İstanbul Sanayi Odası tarafınca açıklanan İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022″araştıması kararı ilimizden 83 şirket odamız üyesi 32 şirket listede yer alarak bizleri gururlandırdı.” diyerek firmaları kutlama etti.

“ONLİNE İŞ BULMA FIRSATI”

KOTO Başkanı Necmi Bulut eylül ayı meclis toplantısında yapmış olduğu konuşmasına Sigorta Haftası’nı kutlayarak başladı 2018 yılından beri düzenlenen Co-Matching İkili İş Görüşmeleri etkinliğini bu sene 6’ıncı kez düzenlendiklerini söyleyen Bulut, “32 değişik ülkeden 473 katılımcı etkinliğimize dahil oldu. Katılımcı sayısında geçen yıla kıyasla yüzde 30 artış gerçekleşmiştir. Katılımcılarımızın 249 tanesi yabancı şirket temsilcisi. Etkinliğimizde 947 iş görüşmesi gerçekleşti. Türk firmalarımız yabancı şirket temsilcileri ile çevrimiçi görüşmelerde bulunarak, ihtimaller içinde işbirliği fırsatlarını değerlendirdiler.

“MİLLİ EĞİTİM KURUMLARI SEKTÖR BULUŞMASI”

Eylül ayı KOTO faaliyetleri ile alakalı bilgilendirme veren Bulut, “Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu’nun iştirakleri ile, Milli Eğitim Kurumları ve Sektör Buluşması’nın bir ayağı da odamızda gerçekleşti. Geçtiğimiz haftalarda ilimizdeki mesleki eğitim kurumları yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleşen ‘Ara Eleman Çalıştayı’nın raporlarını bakanımıza iletme fırsatı bulduk. İhracat yapan firmaların pazar çeşitliliğinin artırılması ve ihracat yapmayan firmaların da internasyonal pazarlarda yer alması adına üyelerimizi alakalı kurumlarla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Türk Eximbank işbirliği ile Kredi ve İhracat Alacak Sigortası Bilgilendirme Semineri gerçekleştirdik.

BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Bildiğiniz üzere, 14 Ocak 2022 tarih ve 31719 sayılı Resmi Gazete kararı ile Kooperatiflerin idare ve kontrol kurulu aslolan ve yedek üyelerinin eğitim alması mecburi hale gelmişti. Biz de, Ticaret bakanlığı ile imzaladığımız protokol kararında ilimizde Kooperatifçilik eğitimi sertifikası almayanlara yönelik 40 saatlik Kooperatifçilik eğitimi düzenlendik. Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Yönetmeliği kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinin katılımlarıyla bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.”

 

 

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort