Enver Yıldırım kimdir? – Elips Haber

Milli eskrimci Enver Yıldırım, Belçika’da düzenlenen Satellite Turnuvası’nda altın madalyanın sahibi oldu. Peki Enver Yıldırım kimdir? Enver Yıldırım kaç yaşında? Enver Yıldırım nereli? İşte detaylar….

Enver Yıldırım kimdir?

Enver Yıldırım, 18 Ekim 1995’te Malatya’da doğdu. Türkiye’ye eskrimin adam kılıç branşında ilk Dünya Üniversite Oyunları gümüş madalyası ve 23 yaş altı Avrupa Şampiyonası bronz madalyası kazandıran isimdir. Ankara-Altındağ’da dünyaya gözlerini açan Enver Yıldırım, 4 adam kardeşli bir ailenin 3. çocuğudur. Babası Malatyalı ve emekli memurdur, anası ise Erzurumlu ve ev hanımıdır. Eskrimle öncelikle komşusu olan eskrim antrenörü Mustafa Kalender’in vesilesi ile abilerini özenerek 2005 senesinde başlamıştır. 2010 senesinde Yıldızlar kategorisinde Milli takıma girerek Yunanistan’ın Atina şehrinde ilk Avrupa Şampiyonası’na katılmıştır. Sonrasında milli ve internasyonal alanda çoğu başarıya imza atmıştır. Şu anda antrenörleri Valeriy Shturbabin, abisi Hakan Yıldırım, Ahmet Ant ve Emre Çokal ile çalışmalarını Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde ve Olympia Eskrim Kulübünde sürdürmektedir.

Eğitim ve kariyeri

Enver Yıldırım, eskrim dışında eğitimine de aralıksız devam etmiştir. Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden 2017 senesinde mezun olup aynı sene içinde Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Spor Bilimleri ve Teknolojisi Anabilim Dalı’nda yüksek lisansa başlamıştır. 2020 senesinde Spor Uzmanı unvanıyla mezun olmuştur.


Binici Uğur Yılmaz kimdir?

Aynı zamanda 2019 senesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olarak atandığı Ankara Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort