Ercan ilk basın toplantısını yaptı! “Güçlü bir belediye ile devam etmek istiyoruz”

Eylül ayı başlangıcında gerçekleşen CHP İzmit İlçe kongresinde başkan seçilen Gökhan Ercan ve yönetimi ile beraber bugün sabah saatlerinde basın mensupları ile bir araya geldi. Tanışma toplantısında konuşan Ercan basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ercan, daha kuvvetli bir belediye ile devam etmek istediklerini belirtti.

“DAHA GÜÇLÜ BİR BELEDİYE”

Kongre sürecini geride bıraktıklarını anlatım eden Ercan, “Bir kurultay sürecini geride bıraktık ve mazbatamızı alıp göreve başladık. Sizlerle bir araya gelelim istedik. Tanışalım istedik. 4 sene ilkin kazandığımız bir belediye var. Daha kuvvetli bir yapı ile devamlılığı sağlamak istiyoruz. Güçlü bir belediye ile devam etmek istiyoruz. Güçlü Belediye derken meclis çoğunluğundan bahsediyorum. Meclis çoğunluğunu sağlamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda yönetimde çabalama komisyonları oluşturmaya çalışıyoruz. Komisyonlar belli sürelerde belli çalışmalar yapmış olup problem ve çözümleri belirleme etmeye çalışacak.

“FALİYET KONUSUNDA ÜST DÜZEYDE OLACAK”

Benim de mesleğimin bir parçası olan zelzele mevzusu var. Çok süratli gündemimize girip oldukça süratli çıkıyor. Depremi bu ülkenin ve kentin gündeminde tutmaya çalışıyoruz. Halkın bilinçlenmesi önemli. Örgütümüzün bir dizi problemleri var. Faaliyet mevzusu ile alakalı üst düzeyde olacak. Mutsuz teşkilat çalışamaz. Örgütün yapısını oldukça önemsiyorum. Yerel yönetimlerde muhtarlar oldukça önemlidir. Muhtarlardan görevli başkan yardımcımız var. Doğrularımıza onay verdiğiniz gibi noksan yönlerimizi de iletmenizi isterim. Hepimizin bu ülkeye karşı sorumlulukları var.

ADAY OLMAK FATMA HANIMIN ELİNDE

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in adaylığı hakkında konuşan Başkan Gökhan Ercan, “Fatma kadın mevcut belediye başkanı. Aday olmak istemek onun elinde olan bir durum. Genel merkez süreci başlattığında her üyemizin başvurusu değerlendirilecektir” dedi. Siyasi hedefi hakkında soruları da yanıtlayan Ercan, “Siyasete başladığım günden beri hedef koymadım. Hep ülkemizin problemleri ile dertlendik. Ülkenin doğru elde olması iel dertlendik. Siyaseten doğru işler yapmış olursanız bürokrasi gitmeniz ihtiyaç duyulan yere götürür” şeklinde konuştu.

“PARTİLİLER TERCİH ORTAYA KOYACAKTIR”

2 adaylı gerçekleşmesi beklenen il kongresi hakkında de soruları yanıtlayan Ercan, “Parti içi konuları konuşmayı seven biri değilim. İki arkadaşımız aday. Her üye aday olma mevzusu ile alakalı irade ortaya koyabilir. İki arkadaşımız da kendisini anlatıyorlar. Partililer bir tercih ortaya koyacaktır” dedi. Önceseçim hakkında de konuşan Ercan, “Kuşkusuz ön tarzı destekliyorum. Bunu aday olarak gönderdim denilmesini doğru bulmuyorum. Tüzük de bunu gerektiriyor. Bu mevzu hakkında de bir irade ortaya koyacağız. Örgüt kendi adayını görmek istiyor. Yerel seçime gidiyorız. Parti kendi iç sürecini sonlandırmalı. Bit an önceye tel seçimler hakkında çalışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“EKSİKLİKLERİ GİDEREREK SEÇİME GİDECEĞİZ”

CHP’nin teşkilat olarak her vakit seçime hazır bulunduğunu belirten Ercan, “CHP her vakit seçime hazırdır. Önceki yönetimden süren arkadaşlarımız var. Çok süratli aksiyon aldılar. Partide bir eksiğimiz yok. Örgütü daha etken seçim sürecine sokacak çalışmalar yapacağız. Eksikliklerini gidererek seçime gideceğiz. En geç 2-3 haftada tamamlayacağız” dedi.

“CHP’LİNİN KÜSMEYE HAKKI YOK”

Partide küskünlerin olup olmadığını anlatım eden Ercan, “Ben CHP içerisinde küskün bulunduğunu düşünmüyorum. Kongre süreci bir yarış kimsenin küseceğini düşünmüyorum. Hem seçmeni hem toplumu en üst noktaya çıkaracağız. CHP’linin küsmeye kırılmaya hakkının bulunduğunun düşünmüyorum” diye belirtti.

“SANDIK İTTİFAKI”

İYİ Parti’nin ittifak çıkışına da değinen Ercan, “O tartışmalarda İzmit’in dışarda kalacağını düşünüyorum. CHP belediyesi ile devam edeceğini seçmenin sandık ittifakı yapacağını düşünüyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort