Erdoğan’dan İzmir’de yerel seçim mesajı: Çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çiğli Havaalanı’nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Buradan bütün İzmir’i, İzmirli kardeşlerimin her birini özellikle İzmir’in çalışkan, vizyoner ve vefalı gençlerini sevgiyle selamlıyorum. Neşet Ertaş bakınız İzmir’i iyi mi anlatıyor;

Gezdim bütün dünyayı, gördüm hoş İzmir sana geldim. Benim şirin hoş yurdum hoş İzmir sana geldim. Gönüllere fer saçan unutamaz görüp geçen gariplere kucak açan hoş İzmir sana geldim.

“HER BİRİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Biz de Hindistan’dan ABD’ye dünyanın dört bir yanısıra ülkemizi temsil ettikten sonra İzmir’e geldik. İzmirli gençlerimizle kucaklaşmaya geldik. Milli teknolojimizin hamlesi sembolü TEKNOFEST vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Her birinize sevginiz, aşkınız ve dayanışmanız için teşekkür ediyorum. Dünyanın en büyük havacılık, feza ve teknoloji festivaline hepiniz hoşgeldiniz.

Bizleri gün ışığı yarınlarımızın tçeminatı olan siz gençlerimizle buluşturan bütün kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfını, sponsorlarımızı ve iştirakçilerimizi, emniyet görevlisinden gönüllülerimize uygulamaya katkı veren herkesi kutlama ediyorum.

Tüm İzmir’i çağrı ediyorum. Gelin dünyanın en büyük havacılık ve feza festivalini deneme fırsatını kaçırmayın. Çocuklarınızın, torunlarınızın elinden tutun. İmkanı olmayana gerek görülürse yardım edin, yardımcı olun. Ama bir yolunu bulup, fırsat oluşturup Çiğli Havaüssü’ne gelmiş olarak buradaki gayreti, başarıyı kesinlikle yerinde görün.

İSTANBUL KENDİ REKORUNU KIRDI

Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın heyecanı içindeyiz. Tarihimizin bu dönüm noktasını anlamına ve önemine makul bir halde kutlamanın gayretindeyiz. Geniş bir alana yayılan muhtelif etkinliklerle cumhuriyetimizin bir asırlık serencamını gençlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. TEKNOFEST de bunlardan birisidir. TEKNOFEST coşkusundan TEKNOFEST’in şu görkemli atmosferinden olası olmasıyla beraber fazla sayıda gencimizi istifade ettirelim istiyoruz. Bu amaçla tek bir il yerine TEKNOFEST’i üç ilimizde tertipleyelim dedik. 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri içinde Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul 2 milyon 247 bin ziyaretçi ile kendi rekorunu kırmıştır.

ANKARA’DA 943 BİN ZİYARETÇİ

Türkiye’nin müdafaa sanayii hamlelerinin siyasal sebeplerle hedef alındığı bir dönemde 2 milyonu aşkın gencimiz TEKNOFEST’e haiz çıktı. Festivalimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Ankara’nın misafiri oldu. TEKNOFEST Ankara’da bir oldukça genç 943 bin ziyaretçiyi ağırladık. Tam 4 gün süresince Ankaralı gençlerimiz reel manada bir teknoloji şöleni yaşadı. Bugün de TEKNOFEST 2023’ün son durağı olan hoş İzmir’deyiz. TEKNOFEST’in şehrimize, ülkemize, milletimize özellikle siz sevgili gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. İzmirli kardeşlerime bu hoş uygulamaya ev sahipliği yaptıkları için ilaveten teşekkür ediyorum.

İZMİRLİ GENÇLERİN TEKNOFEST’E İLGİSİ YOĞUN

Diğer bütün illerimiz gibi maşallah İzmirli gençlerimiz de TEKNOFEST’e oldukça yoğun alaka gösteriyor. Her yaş gurubundan her kesimden insanımızın Çiğli Hava Üssü’ne gelmiş olarak şu gurur tablosuna şahitlik ettiğini memnuniyetle görüyoruz. Teknolojiye meraklı buradaki çocuklarımızın mutluluğunu, sevincini, coşkusunu gördükçe ülkemiz adına umutlarımız da katlanıyor. Şu ana kadar 330 bin ziyaretçiyi ağırlayan festivalin her açıdan İzmir’e ve cumhuriyetimizin 100. yılına layık bir aktivite olacağına inanıyorum. İzmirli gençlerimizle beraber etraf şehirlerimizde yaşayan kardeşlerimizi de bu göz kamaştırıcı teknoloji şölenine çağrı ediyorum.

‘Yapamazsınız’ diyenlere inat, ‘Yaparız’ diyen, imkânsız görülen nice hayali gerçeğe dönüştüren, başarı hikayesi yazan TEKNOFEST gençliğine teşekkür ediyorum. TEKNOFEST gençliğinin ayak seslerini içimizdeki gafiller duymasa da bütün dünya biliyor, duyuyor.

İZMİRLİLERE TEKNOFEST DAVETİ

Gelin dünyanın en büyük havacılık, feza ve teknoloji festivalini deneme fırsatını kaçırmayın. Arkadaşlarınızla organize olun, çocuklarınızın, torunlarınızın elinden tutun. Teknolojiye alaka duyan tanıdıklarınızı teşvik edin. İmkanı olmayana gerek görülürse yardım edin, yardımcı olun. Ama bir yolunu bulup, bir fırsat oluşturup Çiğli Hava Üssü’ne gelmiş olarak buradaki vizyonu, ufku, gayreti ve başarıyı kesinlikle yerinde görün.

İzmirli kardeşlerimizi çağrı ederken kuşkusuz şehrimizin yeni ya da eski milletvekillerini de unutmuyoruz. İleri teknoloji ülkemiz yerine on bin kilometre uzakta arayanları da buraya çağrı ediyoruz. Bitip tükenmeyen koltuk kavgalarına ancak bir günlük TEKNOFEST molası vermeleri kendileri adına büyük hasılat olacaktır.

“BURADA ZORLUKLAR KARŞISINDA YIKILMAYAN GÜÇLÜ BİR İRADE VAR”

Bugün burada ancak ulusal teknoloji hamlemizin hepsi gurur kaynağımız olan ürünlerini görmüyoruz. Aynı zamanda büyüyen, güçlenen, sınırları aşan, özgüven ve iddia sahibi Türkiye’nin yükselişine de tanık oluyoruz. Çiğli Hava Üssü’nde Kızılelma, Akıncı, Anka, Hürjet, TB2, TB3, Gökbey, Atak ile beraber savaşım var, çaba var, sabır, azim, cesaret var. Burada zorluklar karşısında yıkılmayan kuvvetli bir irade var. Burada birçok engele karşın başarmaya sevdalı yürekler var. Burada hayallerine giden yolda hiç bir mani tanımayan karşımda görüyorum ergenler var. Burada ayağına yaralanan asırlık zincirleri parçalayan Türk milleti var. Burada Türkiye Yüzyılı’nın mahsun ve mazlum gönülleri aydınlatan ışığı var. Merhum Abdurrahim Karakoç ne hoş söylemiş, İzmir’in sağından Van’ın solundan Erzurum, Edirne, Hatay yolundan kapı kapı tekmil Anadolu’ndan bir sabah gelecek kardan aydınlık.

“SİZLER TÜRKİYE’NİN MÜREFFEH VE PARLAK GELECEĞİSİNİZ”

Burada on uzun yıllardan beri hasretle beklediğimiz kardan aydınlığın muştusu var. Rabbime bize bugünleri görmeyi nasip etmiş olduğu için hamd ediyorum. Yapamazsın diyenlere direnme biz yaparız diyen, imkânsız gözüken nice hayali hızlıca gerçeğe dönüştüren bu milletin inandığında ve çalıştığında neleri başarabileceğini yayınlayan hasılı fikir, yürek ve emek ürünü ile büyük bir başarı hikayesi yazan TEKNOFEST gençliğine teşekkür ediyorum. Sizler Türkiye’nin müreffeh ve parlak geleceğisiniz. Sizler canları pahasına bu toprakları bize vatan olarak bırakan aziz şehitlerimizin kabul olmuş duasısınız. Sizler asrımızın Cezeri’si, Harezmi’si, İbn-i Sina’sı, Mimar Sinan’ı, Ali Kuşcu’su, Hazerfen Çelebi’si, Katip Çelebi’siniz. Sizler Nuri Demirağ’ların, Vecihi Hürkuş’ların, Şakir Zümre’lerin, Nuri Killigil’lerin idealini gerçekleştirecek nesilsiniz. Millete sevdalı bu vizyonerlerin engellere karşın başlattıkları hamleyi inşallah sizler omuzlayacak, hak etmiş olduğu yere inşallah siz taşıyacaksınız.

NECİP FAZIL’IN MISRALARIYLA SESLENDİ

Kendi öz yurdunda parya muamelesi gören milletimizi elinden tutup ayağa kaldıracak dönem yine sizlersiniz. Ömrünü ülkesi ve milletine hizmete adamış bir bürokrat olarak sizin parıldayan gözlerinizle yarının kuvvetli Türkiye’sini görüyorum. Sizlere üstad Necip Fazıl’ın şu eşi benzeri olmayan mısraları ile seslenmek istiyorum. Surda bir gedik açtık kutsal mi kutsal ey kahpe rüzgar artık ne taraftan esersen es.

AZERBAYCAN’IN KARABAĞ ZAFERİ

Açtığımız gedikten gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliğinin ayak seslerini içimizdeki gafiller duymasa da bütün dünya duyuyor, biliyor. Sizlerin başarıları milletimizle beraber Asya’dan Afrika’ya, Balkanlar’dan Türkistan’a gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize de cesaret aşılıyor. Yaklaşık 30 senelik işgalin sonrasında özgürlüğüne kavuşan Karabağ’da 30 yıl sonra evlerine dönen muhacirler sizin için dua ediyor. Rabbim hiç birinizin ayağına taş değdirmesin diyorum.

“VERDİĞİMİZ MÜCADELELERİN AMACI SİZE DAHA GÜÇLÜ, DAHA İTİBARLI, DAHA YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE TESLİM ETMEK İÇİNDİR”

Biz 40 yılı aşkın süredir siyasetin içindeyiz. Hayatımız süresince Türkiye’ye hizmet etmenin, eser kazandırmanın, ülkemizin önündeki taşları, mayınları temizlemenin mücadelesini verdik. Siyaset yolculuğumuzun bütün safhalarında hep gençlerle beraber yürüdük. Gençlerin yoldaşı, yol arkadaşı olmaktan daima bahtiyarlık duydum. Hangi görüşe, kökene, hayat tarzına haiz olursa olsun bu ülkenin gençleri ile her vakit iftihar ettim. Hiç kimseyi hayat biçimi, kılık kıyafeti, inancı, kimliği bundan dolayı ötekileştirmedik. Sizi harf oyunlarıyla ideolojik at gözlükleriyle tanımlamaya çalışanlara katiyen prim vermedik. Dayatmacı, baskıcı, yasakçı değil bütün vatandaşlarımızla beraber gençlerimizin özgürlükçü alanlarını genişletenlerden olduk. Bugün de aynı bakış açısı ile hareket ediyoruz. Ne yapıyorsak sizin için, sizin istikbaliniz için yapıyoruz. İçeride ve dışarıda bitirdiğimiz ve verdiğimiz bütün mücadelelerin amacı size daha güçlü, daha itibarlı, daha yaşanabilir bir Türkiye teslim etmek içindir.

Biz artık sizin zamanınızın misafirleriyiz. bizlerden öncekilerin karşılık ödeyerek bize bıraktığı emaneti Allah’a hamdolsun 40 senedir onurla, vakarla taşıdık ve bugünlere getirdik. İşte bugün burada gördüğümüz gibi Türkiye’yi müdafaa sanayii başta olmak suretiyle her alanda başarıdan başarıya koşturduk.

GENÇLERE MÜJDE

Son Kabine toplantımızda gençlerimize yeni müjdeler verdik. Üniversiteli gençlerimize seçimde vadettiğimiz cep telefonu ve bilgisayar desteği ile bedava 10 GB’lık internet sözümüzü tutuyoruz. Aile ve Gençlik Bankası hakkında kanun teklifini de Cumhur İttifakı olarak yakında Meclis’e sunuyoruz. İlk etapta zelzele bölgesinde pilot projeleri hayata geçireceğiz. Başkaları ne yaparsa yapsın, hangi ihtirasla ardında koşarsa koşsun, biz sizin için koşturmaya devam edeceğiz.

Seçim döneminde gençlerim ‘Demokrat Dede’ maskesi takanların, mevzubahis koltukları olunca iyi mi faşizan hale geldiklerini görüyoruz. Birbirlerine iyi mi yalan söylediklerini takip ediyoruz. Bu utanç sahnelerine karşın biz siyasette güvenin zedelenmemesi için duruşumuzu katiyen bozmayacağız.

TESLA’YA YATIRIM ÇAĞRISI

Ulusal suni zeka stratejimizi 2021 senesinde yayınladık. Dijital teknoloji araçlarını yaygınlaştırıyoruz. TOGG’un üretimi aratarak devam ediyor. Geçen haftaki Amerika ziyaretimizde Tesla’yı da ülkemizde üretim hazırlamaya devam ettik. KIZILELMA’nın envantere girmesiyle bu alanda çığır açıyoruz. AKINCI, TİHA’larla hava araçlarındaki hakimiyetimizi geliştirdik.

YEREL SEÇİM MESAJI

31 Mart 2024 yerel idareler seçimlerinde bu kazanımları daha da ileriye taşıyacağız. İzmir başta olmak suretiyle fetret dönemi yaşayan şehirlerimizi yeniden hak ettikleri hizmetle buluşmasını sağlayacağız. İzmirli’nin isteğini çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor. İstismar siyaseti ile gemisini yürütenlere hep beraber yeter diyeceğiz. İzmir’i reel belediyecilikle tanıştırmakta kararlıyız.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort