Eren Abluka-5 operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığı, Şırnak’ta 581 personelin katılımı ile Eren Abluka-5 Şehit Jandarma Er Şakir Elkovan operasyonunun başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan meydana getirilen yazılı açıklamaya göre, PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Şırnak’ta Eren Abluka-5 (Şırnak-Gabar Dağı-Karageçit) Şehit Jandarma Er Şakir Elkovan Operasyonu başlatıldı. Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’nca yürütülen operasyonda; jandarma hususi harekat, jandarma komando ve emniyet korucu timlerinden oluşan 581 personel vazife alıyor.

Operasyonun 1’inci gününde, Şırnak ili Gabar Dağı Karageçit bölgesinde meydana getirilen arama ve tarama faaliyetinde belirleme edilen 26 mağara ve 3 sığınakta; 1 tane el bombası, 3 tane obüs mühimmatı, 2 tane el yapımı patlayıcı ve 1 tane patlayıcı düzeneği, 2 tane piyade tüfeği şarjörü ile birden fazla örgütsel doküman ve hayat malzemesi ele geçirildi. Yurt içerisinde terörün tamamiyle ortadan kaldırılması içim yürütülen ‘Abluka Operasyonları’nın, halkın desteği ile inançlı ve kararlı bir halde başarıyla devam etmiş olduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort