Eris varyantı belirtileri nelerdir? Eris varyantı belirtisi var mı, hangi belirtileri var?

Eris varyantı emareleri nelerdir? Sorusu, Omicron alt varyantı şeklinde de malum Eris virüsü sebebiyle merak edilmekte ve araştırılmakta. Türk Toraks Derneği (TTD), dünyada milyonlarca kişinin yaşamını kaybetmesine yol açan corona virüsün yeni varyantlarından olan Eris varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Eris varyantı emareleri nelerdir? Eris varyantı emaresi var mı, hangi emareleri var?

ERİS VARYANTI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Eris lakaplı EG.5.1 isimli yeni bir covid varyantı Birleşik Krallık genelinde hızla yayılıyor. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) ülkedeki her yedi covid olayından birinin Eris varyantına atfedildiğini açıkladı. Bu yeni varyant Birleşik Krallık’ta en yaygın ikinci tür halini aldı ve rahatsız edici bir halde Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’da varlığını hissettiriyor. UKSHA internet sitesinde bulunan verilere göre, Temmuz ayının ikinci haftasında Birleşik Krallık’taki dizilerin yüzde 11.8’i EG.5.1 olarak sınıflandırılmıştır.

Vakalardaki son artışın temel sebebi hemen hemen doğrulanmamış olsa da, sıhhat uzmanları fena hava koşullarının ve bağışıklığın azalmasının büyük bir rol oynadığını açıkladı. Warwick Üniversitesi’nden Profesör Lawrence Young MailOnline’a verdiği röportajda, fena hava koşullarının sinema salonlarına gitmek ya da halka aleni etkinliklere katılmak gibi kapalı mekanlarda daha çok etkinlik yapılmasına niçin olduğunu belirtti. Bu da insanları virüse yakalanmaya daha yatkın hale getirmiştir.

Bu yeni varyanttan korunmanın en iyi yolu, semptomların ortaya çıkması durumunda makul şekilde sterilize olmak ve toplumsal mesafeyi korumaktır. Şu ana kadar Eris’e has semptomlara dair rastgele bir rapor bulunmamakla birlikte, bu türün covid’e benzer şekilde yaygın grip aynısı semptomlar göstererek kendini gösterebileceği düşünülmektedir.

Koronavirüs Eris Gündem Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort