Eris varyantı endişesiyle hastane başvuruları arttı: Soğuk algınlığı ile karıştırılıyor

Şener, Kovid-19 emareleriyle üst teneffüs yolu enfeksiyonu belirtilerinin birbirine olabildiğince benzediğini belirterek, bilhassa süreğen hastalıkları olan ve 65 yaş üzeri bireylerin emarelerle karşılaştığında derhal PCR testi yaptırmaları icap ettiğini vurguladı.

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber kasım ve aralık aylarından sonra olay sayılarında artışın olabileceğini belirten Şener, “65 yaş üzeri vatandaşların noksan aşılarını tamamlamaları ehemmiyet taşıyor. Eris varyantıyla alakalı laboratuvar çalışmalarında, aşıyla oluşan antikorların kısmi koruma sağlamış olduğu görüldü. Bu kısmi koruma, ağır rahatsızlık tablosunu önlemek için kafi olabilir. Hastane ve yoğun bakıma yatış oranlarında ve ölümcül seyirde artış olmamasını, yaygın aşılamaya ve aşıyla kazanılan bağışıklığa bağlıyoruz. Kovid-19 geçirmeyen ve son 6 ay içerisinde aşı olmayanların, kış öncesi aşılarını tamamlamaları büyük ehemmiyet taşıyor” dedi.

Prof. Dr. Alper Şener, en son vatandaşlardan ürkü olmamalarını isteyerek, “2021 ve 2022 yıllarında yaşadığımız olay rakamlarındaki artışı yeniden görmeyeceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort