Ertelenen Hiranur Vakfı davasının ardından bir kişi, çocuk istismarını böyle savundu: Ben Bayburtluyum, bu bilinen ve yapılan bir şeydir

6 yaşındaki H.K.G.’nin evlendirilmesiyle alakalı davanın duruşması sonra gerginlik çıktı. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) izahat yapmış olduğu sırada bir kişi, “Öğretmeniyle evlenen bir çocuk, pardon bir genç kızın davasıdır” dedi. Tepki yayınlayan şahıs polis tarafınca uzaklaştırıldı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma, saat 10.30’da başladı. Bir önceki celse Yusuf Ziya Gümüşel‘in avukatı çekilme etmişti. Gümüşel’in yeni avukatı müdafaa yapmak için süre istek etti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatına müdafaa yapması için süre vererek duruşmayı 23 Ekim Pazartesi gününe erteledi.

“Öğretmeniyle evlenen çocuklar var”

Duruşma sonra UCİM derneği izahat yapmak istedi. Bu sırada bir kişi, bu açıklamayı bölerek, “Öğretmeniyle evlenen bir çocuk, pardon bir genç kızın davasıdır. Bunu bu şekilde bilin. Ben Bayburtluyum, benim çocuğumu 6 yaşlarındayken Kur’an kursuna verdik, Kur’an’ı geçmiş olduğu için gelinlik giydirdik. Bu malum ve meydana getirilen bir şeydir. Çocuk büyümüş 18 yaşına gelmiş aynı hocayla evlenme durumu olmuş. Neticesinde öğretmeniyle evlenen çocuklar var” dedi. Tepki yayınlayan kişi, polis tarafınca uzaklaştırıldı. (DHA)

TIKLAYIN – Hiranur Vakfı’ndaki çocuğa cinsel istismar davasında gene karar çıkmadı

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort