Eşini Özbekistan’da defnetmeye gitti, dönünce şok üstüne şok yaşadı

2012 yılından beri Kartal’da yaşayan Özbekistan uyruklu Mansur Tursunkulov ve Nigora Ubaydullayva çifti bebeklerine kavuşacakları günü beklerken anne Nigora Ubaydullayva 2022 yılı Ocak ayında korona virüse yakalandı.

Durumu ağırlaşan anne Nigora Ubaydullayva hastanede yaşamını kaybederken karnındaki bebeği doktorlar tarafınca kurtarılarak hastanede tedavi dibine alındı. Bebeğe ölen annesinin ismi verildi. Ölen eşini memleketi Özbekistan’a defnetmek isteyen Mansur Tursunkulov eşinin cenazesiyle birlikte memleketine gitti.

Mansur Tursunkulov, bebeğine kavuşmak için Türkiye’ye 2022 yılı Mart ayında döndüğünde havalimanında şok yaşadı.

Yurda girişi olamayacağı belirtilen Mansur Tursunkulov ülkeye alınmadı. Ayrıca eşiyle aralarında resmi nikah yerine dini nikah olduğundan 4 aylık bebeğine kavuşamayan baba Mansur Tursunkulov için İstanbul Valiliği ve Kartal Kaymakamlığı devreye girerek özel izin katılması sağlandı.

260 BİN TL’LİK FATURA

Yaklaşık 1 aylık gayret kararında baba Mansur Tursunkulov hastanede bebeğine kavuştu. 4 aylık bebeğini ilk defa kucağına alan baba Mansur Tursunkulov eşinin ölümünün sonrasında saadet yaşamış oldu.

Bebeğine kavuşan baba Mansur Tursunkulov, bu sefer de hastaneden kendisine çıkarılan 260 bin TL’lik tedavi borcu ile bir şok daha yaşadı. Bebeğine kavuşmasının mutluluğunun sonrasında borç şoku yaşayan baba Mansur Tursunkulov, borcunu ödeyebilmek için yetkililerden yardım istedi.

“4 AY SONRA ÇOCUĞUMA KAVUŞTUM”

Baba Mansur Tursunkulov, “Çok zor durumlar yaşadım. Eşim vefat etti. 4 aylık oğlum var onunla kaldık. Türk vatandaşları sağ olsun. Onlara minnettarım. 13 Ocaktan bugüne kadar, 4 ay sonrasında bebeğime kavuştum. Bebeğime kavuşunca rahatladım. Allah’a şükür çocuğuma kavuştum” dedi.

Atalar Mahallesi muhtarı Erhan Gümüş ise,

“Mahallemizde yaşayan Özbek uyruklu vatandaşımızın eşi pandemide bebeğine hamileyken corona virüsünden ölüyor. Bebeği 7 aylıkken anne karnından alıyorlar. Babaya ‘anneyi mi bebeği mi kurtaralım’ diye soruyorlar.

O sırada anne vefat ediyor. Baba Özbekistan’a anneyi gömmeye gidiyor. Bebeği olduğundan Türkiye’ye geliyor fakat celse izni olmadığı için havalimanında bekletiliyor. Anne baba dini nikahlı, resmi nikah olmadığı için evladı babaya vermiyorlar.

Bunun için de devletin el atması gerekiyordu. Devletimiz bu hususta destek oldu. 4 aya yakın çocuk orada bakılıyor. Babaya bu yüzden yüklü bir harcama çıkıyor. Devletimizin babaya destek olacağını, acısını bir nebze paylaşacağını umuyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort