Ev sahibinden akılalmaz hamle! Eve giremesin diye kapılarına yapıştırıcı sürdü

Çekmeköy’de yaşanmış olan vakada iddiaya göre, ev sahibi, kiralarını ödemedikleri gerekçesiyle kiracıları ile ihtilaf yaşadı. Ev sahibi, kiracılarının eve girememesi için kapıların kilitlerine yapışkan madde sürdü. Yaşanan ihtilaf sonrası binada yaşayan ev sahibi kiracıların bulunmuş olduğu dairelere ait sayaçları söktü, kiracılarına küfürler yağdırdı. Daha sonra kapıların deliğinde anahtar kırıp üzerine yapıştırıcı sürdü. Kiracılar ise günlerdir evlerine giremediklerini belirtti.

Yaşanan olayların sonra ev sahibinden şikayetçi olan kiracılar o anları cep telefonu kamerasına kaydetti. Ev sahibinin kapı kilidine sürdüğü yapıştırıcı yüzünden günlerdir evlerine giremediklerini belirten kiracılar akrabalarında kaldıklarını belirterek mağdur olduklarını anlatım etti. Giysilerini bile değiştiremediklerini ve duş alamadıklarını belirten kiracılar ev sahibinden şikayetçi oldu.

“BİZİ KAMERALARDAN TAKİP EDİYOR”

Ev sahibi ile ihtilaf yaşayan kiracı Selma Koç, “Ev sahibimiz yüksek kira istediği için biz de kabul etmedik. Elektrik, su ve doğalgaz saatlerimizi söküyor. Bizi kameralardan takip ediyor, evden gittiğimiz vakit anahtar ucunu kırıyor içerisine de yapıştırıcı sürüyor. Eve giremeyelim diye yapıyor bunu. Bunu defalarca yapmış oldu ve biz çilingir çağırarak açtırdık. Burası benim evim ve ben burada yaşamak zorundayım. 40’tan fazla saatimizi söktü. Her seferinde biz karakola gidip anlatım verdik. Binada bulunan öteki dairelerde bunu yapıyor” dedi.

1/5

 

2/5

 

3/5

 

4/5

 

5/5

 

Günlerdir evlerine giremeyen kiracı Pınar Erdoğan, “Yaklaşık iki aydır bu baskı devam ediyor. Kiramızı 6 bin 500 liradan 14 bin lira yaptığını söyledi. Ben de ödeyemeyeceğimi söyledim. Devletin vermiş olduğu yüzde 25 kuralını hatırlattım. Daha sonra biz savcılığa gittik. Ev sahibi düzmece sözleşme düzenleyip elektrik ve suyumu kapattırdı. 2-3 gündür evime geldiğimde kapımın kilidinde yapışkan bulunduğunu gördüm. İkinci kez kapımı açtırıyorum. Ben şu anda dışarıda bir başkasının montu ile duruyorum. Benim evim var içeride eşyalarım var ama evime girip eşyalarımı alamıyorum. Bir hanım olarak ben çantamda Karga burun taşıyorum, zira evime giremiyorum. Yağmur yağıyor montumu almak istiyorum, asli ihtiyacım olan duş almak istiyorum. Gidip bir başkasının yanısıra kalmak istemiyorum. Şu anda arkadaşımın evinde kalıyorum ve onun giysilerini giyiyorum” dedi.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort