Ev tipi 2 farklı yol: Metaldeki pas lekesi nasıl temizlenir?

Metaldeki pas lekesini temizlemek, zannedildiği kadar zor bir şey değildir. Metal üstünde pas oluşmasının nedeni metalin neme maruz kalmış olarak oksitlenmesi kararı oluşur. Bu kimyasal bir reaksiyondur.

Metalin paslanması çoğu metal için hatta elektronik cihazların içerisinde saklı olan noktaları dahi etkileyebilir. Buna en iyi misal kumanda pillerinin uzun vakit sonra açınca pasla karşılaşmamız verilebilir. Ortamdaki nemden meydana gelen bu problem her an karşımıza çıkabilir.

Paslanmaya çoğu şey neden olabileceği gibi onu ortadan kaldırmak için de birkaç ev tipi etkili teknik bulunmaktadır. Paslanmanın önüne geçmek için derli toplu olarak kullanılacak eşyaların dirsek hasım ile yağlanması gerekir.

Metaldeki pas lekesini temizlemenin ev tipi iki değişik yöntemini sizler için derledik. Aşağıda, metaldeki pas lekesini temizlemek için izleyeceğiniz adımları sizlerle paylaştık. Hadi gelin beraber metaldeki pas lekesini temizlemenin yollarını öğrenelim.

METAL EŞYALARI PASLANMADAN KORUMAK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Metal eşyaları paslanmaktan korumanın en doğru ve güvenilir yolu onları nemli ortamlardan uzak tutmaktır. Bunu yanı sıra ilerleyen zamanda olabilecek korozyonlara karşı da metal ögelerin paslanmaya dayanıklı boyalar ile kaplanması öneri ediliyor.

METALDEKİ PAS LEKESİ TEMİZLEME YÖNTEMLERİ



Karbonat ile Metaldeki Pas Lekesini Temizleme Yöntemi

Karbonat her evde bulunan ve makul maliyetli olduğundan temizlik çözümlerinde sıkça kullanılan bir malzemedir. Metaldeki pas lekelerini temizlemek içerisinde karbonat kullanılabilir. Karbonat ile metaldeki pas lekelerini temizlemek için şu adımları izleyin:

Adım 1

Metaldeki pas lekesini temizlemek için metalin boyutuna göre bir kabın içine birazcık karbonat dökün ve birkaç yiyecek kaşığı su ekleyin. Macun kıvamına gelene kadar karıştırın.

Adım 2

Yumuşak kıllı bir diş fırçasını bu macuna batırın ve metaldeki paslı alana uygulayın. Karışımın paslı bölgedeki sorunu çözmesi için minimum bir saat bu yolla bekletin.

Adım 3

Bir saatin sonunda bir diş fırçasıyla macun bulunan alanı temizleyin. Metali su ile durulayın ve mikrofiber bir bez sayesinde iyice kurulayın.

Sirke ile Metaldeki Pas Lekesini Temizleme Yöntemi

Metaldeki pas lekesini temizlemek için kullanılacak bir öteki teknik sirke kullanmaktır. Sirke ile metaldeki pas lekesini temizlemek için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1

Metaldeki pas lekesini temizlemek için paslanmış nesnenin boyutuna göre bir kap seçerek işe başlayabilirsiniz. Seçtiğiniz kabı beyaz sirke ile doldurun ve metali bu sirkenin içine batırın. Metalin sirkenin üstüne çıkmaması için üstüne bir ağırlık koyun ve bu yolla ıslanması için minimum iki saat bekletin.

Adım 2

Sürenin sonunda metali sirkeden çıkarın ve kalan pas lekesini çıkarmak için diş fırçası sayesinde ovalayın. Metaldeki pas lekesi çıktıktan sonra su ile durulayın ve mikrofiber bez ile iyice kurulayın.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort