Ev yapımı kışlık patlıcan tarifi: Kış boyu lezzet garantili!

Kış aylarında yaz sebzelerinin özlemiyle yanıp tutuşanlar için sunacağımız kışlık patlıcan tarifi tam size göre! Bu tanım vasıtası ile yazın taptaze sebzelerini kışın da sofralarınızda bulabilirsiniz. İşte adım adım ev yapımı kışlık patlıcan tarifi:

Malzemeler:

  • 5 tane taze patlıcan,
  • 6 tane yeşil biber,
  • 1 tane kapya biber,
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
  • 4 tane yetişkin domates,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlık Aşamaları:

  1. Patlıcanları alacalı bir halde soyduktan sonrasında küp küp doğrayın.
  2. Tuzlu suda patlıcanları bekleterek acısının gitmesini sağlayın.
  3. Biberleri de aynı şekilde küp şeklinde doğrayın.
  4. Zeytinyağıyla biberleri tavada kavurmaya başlayın.
  5. Biberler iyice kavrulduğunda, domatesleri rendeleyerek tencereye ekleyin.
  6. Fazla suyunu süzdürdüğünüz patlıcanları tencereye alarak karışıma ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  7. Patlıcanlar iyice kavrulduğunda tuzunu ilave edip karıştırın.
  8. Ocağın altını kapatıp, yemeği oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  9. Soğuyan patlıcan karışımını buzdolabı poşetlerine bölerek buzluğa kaldırın.

Bu tarifle kışın soğuk günlerinde yazın ferah ve lezzetli patlıcanını sofralarınızda bulabilirsiniz. Hem pratik, hem lezzetli, hem de besleyici bu tarifi kontrol edin ve sevdiklerinize sunun. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort