Evde açma nasıl yapılır? İşte yumuşacık açma tarifi

Kahvaltılarınıza renk katacak yumuşacık açmaları evinizde de yapabilirsiniz. Açma yapmanın sırları ve araç-gereç listesinin bilgileri haberimizde… 

Evde kusursuz açmalar hazırlamaya ne dersiniz? Adım adım en leziz açma tarifi.

Kolay ve leziz açma tarifi için doğru yerdesiniz! Yumuşacık açmalar yapmak için işte tarifi…

Açma Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt (200 ml)

1 su bardağı su (200 ml)

Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)

1 yiyecek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz


Adnan Oktar kimdir?

1 paket instant maya

4,5 su bardağı un

Tereyağı

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

Mavi haşhaş

Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamuru için yoğurma kabına ılık süt, ılık su, sıvı yağ, instant maya, toz tuz ve şekeri alarak malzemeleri tel çırpıcı ile karıştıralım.

Ardından yavaş yavaş unu ekleyelim ve hamur harcı harcını yoğurmaya başlayalım.

Yavaş yavaş unu ilave ederek hamur harcı harcını yoğurmaya devam edelim. Yumuşak kıvamlı bir hamur harcı elde etmemiz gerekiyor.

Hamur toparlandıktan sonrasında üstüne streç film ve pak bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.

Sürenin sonunda streci çıkartalım ve hamur harcı harcını un serptiğimiz tezgaha alarak toparlayalım.

Ardından 10 eşit bölüme keselim ve beze haline getirelim. Eğer tartınız var ise 85-90 gram hamurlar kesebilirsiniz.

Daha sonrasında makul bir tepsinin tabanına oldukça azca sıvı yağ alıp yayalım.

Bezeleri siniye yerleştirelim ve üstlerine de sıvı yağ sürelim. Bu şekilde aşağı yukarı 15-20 dakika bekletelim.

Sürenin sonunda bezeleri ters çevirelim ve üstlerine oda ısısındaki tereyağından yerleştirelim.

Tezgaha birazcık sıvı yağ döküp yaydıktan sonrasında hamurları tezgaha alalım. Elimizle bastırarak açmaya başlayalım.

Üzerinde kalan hasım da elimizde hamura yedirdikten sonrasında hamurun kenarlarını içe doğru kıvıralım ve bu yolla saralım.

Hazırladığımız ruloyu kendi çevresinde bir çevirelim. Ardından uçlarından birleştirerek hamura daire şeklini verelim.

Daha sonrasında hazırlamış olduğumuz açmaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde yerleştirelim.

Üzerlerine bol miktarda çırpılmış yumurta sarısı sürelim.

Ardından isteğe bağlı olarak susam, çörek otu ya da mavi haşhaştan istediğimiz kadar serpelim.

Açmalarımız fırına girmeye hazır. Yaklaşık 20 dakika kadar hamurları bu yolla mayalanmaya bıraktıktan sonrasında 190 aşama fırında alt üst fansız ayarda aşağı yukarı 30 dakika pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort