Evde çikolata nasıl yapılır? Evde çikolata yapımı tarifinin malzemeleri neler?

Mutluluk hormonu salgılayan çikolatayı evinizde yaparak daha sıhhatli hale getirebilirsiniz. Çikolatayı her yerde bulabilmenize karşın sıhhatli ve zararlı katkı maddesinden mahrum olması da oldukça önemlidir. Evde kendi çikolatanızı yapmanız için evde çikolata yapımı tarifini sizler için derledik. Peki, evde çikolata iyi mi yapılır? Evde çikolata yapımı tarifinin malzemeleri neler?

Evde çikolata yapmak birçok kişinin uygulamaktan korkmuş olduğu bir tanım olsa da tavsiye adımların takip edilmesiyle hepimiz tarafınca yapılabilir. Evde çikolata yapımı için uygulanabilecek değişik yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerin rastgele birisinin uygulanması ile siz de istediğiniz aromada ev yapımız leziz çikolatalar yapabilirsiniz.

EVDE ÇİKOLATA NASIL YAPILIR?

Temel malzemesi kakao olan çikolatayı malzemeleri doğru oranlarda kullanarak kahve ya da çay eşliğinde tüketebilir ve sıhhatli tatlı keyfini sürebilirsiniz.

Evde çikolata yapmanın en kolay yolu Fransızcadan gelen benmari usulünü uygulamaktır. Benmari usulü çikolata yapımında kullanılacak malzemelerin fokurdamasını ve tatlarının bozulmasını önleyerek eşi benzeri olmayan lezzette çikolata yapılmasını sağlar.

Benmari usulünde eritilecek malzemeleri doğrudan ateşe vermek yerine, malzemelerin içi su dolu diğer bir kabın içerisindeki suyun ısısıyla eritilmesi yöntemidir. Bu yöntem malzemelerin tat yitirilmesine ya da kaynayarak bozulmaya uğramasının önüne geçtiğinden daha lezzetti çikolata yapımı için uygulanır.

Evde çikolata yapmak için kullanılacak ana araç-gereç kakaodur. Farklı damak zevklerine göre ev yapımı çikolatanızı istediğiniz aromada ve çeşitte yapabilirsiniz. Çikolatanın içerisine dilediğiniz kuru yemişleri ve çikolatayla yakışacak malzemeleri ekleyebilirsiniz.

650x344-cikolatanin-faydalari-nelerdir-cikolata-ne-ise-yarar-1643025622873.jpg

KAKAOLU ÇİKOLATA NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

– 2 su bardağı kakao

– 2/3 su bardağı süt

– 1 su bardağı su

– 1/2 su bardağı şeker

– 1/4 su bardağı pudra şekeri

– 3’4 su bardağı tereyağı

– 1/4 çay kaşığı un

chocolate-ingredients-min-700x510.jpg

KAKAOLU ÇİKOLATA YAPIMI

– Kakao ve tereyağını mikser sayesinde iyice çırpın. Karışımı benmari usulünü uygulayarak eritin ve yeniden mikserle karıştırın.

– Oda sıcaklığındaki sütü şeker ve un ile karıştırın. Bu karışımı kakaolu karışımın içerisine ilave ederek mikser sayesinde pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.

– Karışımı ufak çikolata kaplarına dökün ve oda sıcaklığında ılımasını bekleyin. Oda sıcaklığına gelen çikolatayı buzlukta bir gece beklettikten sonrasında tüketebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort