Evde meyve ve sebze nasıl kurutulur? Hangi meyve ve sebzeler kurutulabilir?

Gün içinde sıhhatli beslenmek isteyenler kurutulmuş meyve ve sebzeyi sık tercih ediyor. Hazır kurutulmuş meyve almak yerine evinizde sizde meyve ve sebzelerinizi kurutabilirsiniz. İşte meyve ve sebze iyi mi kurutulur sizler için derledik. Peki, evde meyve ve sebze iyi mi kurutulur? Hangi meyve ve sebzeler kurutulabilir?

Kurutma işleminde sebze ve meyvelerin şeker payı yükselir ve dayanırlıkları artar.

Kurutulacak meyve ve sebzeler içinde çöp ve ot olmamalı. Özellikle güneşli günlerde meyve ev sebzeler daha süratli kurur.

MEYVE VE SEBZE NASIL KURUTULUR?

Kurutmaya İdeal meyveler elma, armut, vişne, kayısı, üzüm, dut, incir; sebzeler ise biber, fasulye, patlıcan, bamyadır. Nane, kekik ve biberiye ise kurutulacak İdeal yeşilliklerdir.

Meyve ve sebzeleri aleni havada, fırında ya da kurutma dolaplarında kurutabilirsiniz. Açık havada meydana getirilen kurutma tekniği güneşte ve gölgede olarak ikiye ayrılır.

Güneşte kurutmak için güneye bakan çatı, balkon ya da damları kullanmalısınız. Gölgede kurutmak istiyorsanız, sebze ve meyveler güneş görmeyen, hava akımı olan, mutfaktan uzak ve yağmur almayacak bir yer hazırlayın evinizde.

Kurutmak istediğiniz meyvelerin ve sebzeleri ilk ilkin kurutma işlemine hazırlamanız gerekir. İçinde yaprak, çöp, sap ve taş olmamasına dikkat etmelisiniz.

Kurutacağınız sebze ve meyveleri tüm ve dilimlenmiş olarak tek tek kurutmanız gerekir.

Eğer aleni havada kurutma prosedürü yapmak istiyorsanız, direkt olarak yerle ya da toprakla temas ettirmeyin.

Açık havada kuruttuktan sonrasında meyve ve sebzeleri düşük ısılı fırında da ısıtın. Bu teknik meyve ve sebzelerin daha dayanıklı olmalarını sağlar.

Eğer yaşadığınız zeminin iklimi nemliyse küflenme sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda kurutma prosedürünü fırında gerçekleştirebilirsiniz. Fırında kurutma prosedürü için aşağı yukarı 15 dakika kafi olacaktır. Fırının ısısını ise 75 – 100 dereceye ayarlamanız yeterli.

Kurutma işleminin uzunluğu gıda değerinin düşmesine niçin olacağından, kurutma prosedürünü için en sıcak günü seçmeniz daha faydalı olacaktır.

Kuruttuğunuz yemekleri cam ya da ağzını sıkıca kapatabileceğiniz kilitli torbaların içinde saklayarak muhafaza edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort