Eyyam-ı Bahur ne demek? Eyyam-ı Bahur sıcakları ne anlama geliyor?

Kuzey yarımkürede, temmuz ve eylül tarihleri arasında yaşandığı düşünülen eyyam-ı bahur sıcaklarının Türkiye’de ne vakit son bulacağı merak ediliyor. Peki, Eyyam-ı Bahur ne demek? Eyyam-ı Bahur sıcakları ne anlama geliyor?

EYYAM-I BAHUR NE DEMEK?

Eyyam- bahur, yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerine verilen isimdir. Kuzey yarımkürede, temmuz ve eylül tarihleri arasında yaşandığı kabul edilmektedir.

Güney yarımkürede ise bu tarih ocak ve mart arasına düşer. Kesin tarih, içerisinde bulunulan bölgeye, boylama ve iklim koşullarına göre büyük değişimler gösterebilir.

Çağdaş Avrupa dillerinde bu terimden türeyen isimler hâlen kullanılmaktadır. Türkçede kullanılan eyyamıbahur kavramı kullanılırlığını büyük oranda kaybetmiş olup, bunun yerine cehennem sıcakları, Afrika sıcakları gibi terimler kullanılmaktadır.

EYYAMIBAHUR SICAKLARI NE ZAMAN BİTECEK?

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini anlatım etmek için kullanılan eyyamıbahur, her sene temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına rastlıyor.

Eyyam-I Bahur günleri kalp ve göğüs rahatsızlıkları olanlar için riskli dönemlerdir. Kişilerde aşırı gerilim ve asabiyet görülebilir. Orman yangınları başlayabilir. Enerji hattı kablolarının esnemesi, yol malzemelerinin erimesi ya da demiryollarında rayların genleşmesi gibi nedenlerle can ve mal yitirilmesine yol açan kazalar yaşanabilir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort