Ezber Bozan Tasarım Yarışması’nda Geri Sayım Başladı

Türk tasarımcı ve Türk mobilya firmalarının internasyonal düzeyde tanınırlığının arttırılması amacıyla her sene üstün dereceli düzeyde müracaat alan ve bu sene üçüncüsü düzenlenen Ezber Bozan Tasarım Yarışması’nda geri sayım başladı. Kazananlar Havagazı Fabrikasında gerçekleşecek ödül töreni ile 9 Ekim 2023 tarihinde açıklanacak.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ticaret Bakanlığı desteği ile Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği tarafınca talebe ve ustalaşmış olmak suretiyle iki kategoride düzenlenen ödüllü dizayn yarışmasının jüri toplantısı 15 Eylül’de yapılmıştı.

 

Alaçatı’da düzenlenen toplantıya jüri üyelerinden Berkay Gürsoy, Ece Yalım, Fikri Doruk Yorgancıoğlu, Fulden Dehneli, Gamze Güven, Mehmet Mehmetalioğlu ve Serdal Korkut Avcı katılmıştı.

 

Öğrenci ve Profesyonel olmak suretiyle iki kategoride düzenlenen yarışmaya bu sene toplam 643 proje katıldı.

 

Ön denetim aşamasını geçen talebe kategorisinden 240 ve ustalaşmış kategoriden 156 proje, yarışmanın jüri üyeleri Berkay Gürsoy, Ece Yalım, Enrique Marti, Fikri Doruk Yorgancıoğlu, Fulden Dehneli, Gamze Güven, Mehmet Mehmetalioğlu, Özlem Yalım ve Serdal Korkut Avcı tarafınca ön değerlendirmeye doğal olarak tutuldu.

 

Puanlama sistemine göre ikinci değerlendirme aşamasına geçmeye hak kazanan 29 talebe ve 27 ustalaşmış olmak suretiyle toplam 56 proje ise 15 Eylül’de düzenlenen görüşmede jüri tarafınca ayrı ayrı incelendi.

 

Jüri toplantısı kararında en yüksek puanı alan 10 talebe ve 10 ustalaşmış dizayn finalist olmaya hak kazandı. Finale kalan projeler ve adlar 25 Eylül’de Arkitera ve Ezber Bozan Tasarım Yarışmasına ait toplumsal medya hesaplarından duyuruldu.

 

Yarışmanın her sene daha çok gelişerek devam ettiğini söyleyen Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Gürle, önümüzdeki devre yarışmanın internasyonal alanda da bilinirliğini çoğaltmak için çalışacaklarını aktardı.

 

“Ezber Bozan Tasarım Yarışmasının temel amacı mobilya sektöründe gelecek vaat eden genç tasarımcı adaylarının tasarımlarını ortaya çıkarırken, markalaşmış Türk tasarımcı ve tasarımlarını dünyaya tanıtmak. Tasarım yarışmalarımız katma kıymeti yüksek ihracat hedefimize ulaşmamızdaki en büyük vasıta ve tasarımcılarla sektörü, endüstri ile estetiği bir araya getirmenin en hoş yolu. Değerlendirme toplantısına katkı elde eden bütün jüri üyelerimize, organizasyonda alın teri döken Yarışma Komitesi Başkanımız Müjdat Kemer’e, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Hikmet Güngör’e, Denetim Kurulu Üyemiz Çağdaş Cantürk ve Altuğ Toprak’a, Yarışma Komite Üyemiz ve TİM Delegesi Metin Güreler’e, Genel Sekreter Yardımcımız Serap Ünal’a, Şube Müdürümüz Özlem Gökkan Vural’a, Sube Şefimiz İbrahim Demir’e, Mobilya Sektörü Uzmanımız ve Yarışma Sorumlumuz Gülce Kolat’a teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort