Fenerbahçe’nin hocası Jesus’tan olay sözler: Süper Lig’de maçlar sahada kazanılmıyor!

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 2-0’ın rövanşında İspanya’nın Sevilla kadrosunu 1-0 yenerek kupaya veda eden Fenerbahçe’de yöntem direktör Jorge Jesus, iyi bir maç çıkardıklarını fakat turu geçemediklerini söyledi.

Ülker Stadı’nda oynanan müsabakanın sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Portekizli yöntem adam, “Takımımın göstermiş olduğu performanstan kaynaklı oyuncularımla gurur duyuyorum. İyi bir maç çıkardık fakat turu geçemedik. Sevilla’da aldığımız dezavantajlı kararı lehimize çeviremedik.” ifadelerini kullandı.

“İYİ BİR PERFORMANSIMIZ VARDI”

Sonuçtan üzgün, performanstan memnun bulunduğunu özetleyen tecrübeli çalıştırıcı, “Fenerbahçe’nin gösterdiği performans, Avrupa’nın üst seviye takımlarının gösterdiği performanstı. Oyuncularımı kutlama ediyorum. Tabi üzgünüm netice için fakat iyi bir performansımız vardı. Futbolun tüm standardını sahaya yansıttık fakat kararı alamadık.” değerlendirmesinde bulundu.

TARAFTARIN SAHAYA MADDE ATMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Taraftarların sahaya madde atmasının rakiplerine yaradığını aktaran Jesus, şunları kaydetti:

“Taraftarların sahaya atmış olduğu maddelerden sonrasında ritmimizin bozulmuş olduğu gerçek. Sevilla’da bunu istiyordu, Fenerbahçe’nin temposunu durdurmak istiyorlardı. Maç içerisinde bunun için ellerinden geleni yaptılar ve taraftarlarımız gerildi fakat onların yapmış olduğu şey Sevilla’ya destek oldu. Zaten anti bir oyun oynuyorlardı fakat o dakikada hiç bir şey yapmalarına gerek kalmadı. Bugün yalnızca sonradan girenlerin değil, her insanın performansından oldukça memnunum. Bu yıl en iyi oyunumuzu oynadığımızı söyleyebilirim. Duran top haricinde Sevilla pozisyona giremedi. 15 şutumuz vardı. Yüzde 65 topa haiz olduk. Turu bugün değil, Sevillya’da kaybettik. İki maça bakınca üstün olan taraf bizdik fakat pozisyonları değerlendiremedik.”

Jesus, Sevilla’nın yöntem direktörü Jorge Sampaoli’nin eşleşmede 4 devreye bakınca ikisini kendilerinin ikisini ise Fenerbahçe’nin üstün oynadığı yönündeki ifadesine, “İlk oynadığımız maçta ilk yarı biz, ikinci yarı onlar üstündü ve 2 gol attılar. Bugün hakkında yorumuna katılmıyorum. Bugün 2 yarıda da üstün olan taraf bizdik. İlk yarıda oldukça daha iyiydik. İkinci yarıda oldukça daha olmasa da onlardan iyiydik. Tabi onu da anlıyorum biz daha kötüydük diyemez. Sonuç olarak ona katılmıyorum bence 3-1 biz üstündük.” cevabını verdi.

ALİ KOÇ’A YÖNELİK İSTİFA TEZAHÜRATLARI

68 yaşındaki çalıştırıcı, maçtan sonrasında taraftarların başkan Ali Koç’a yönelik çekilme söylemlerine ilişkin, “Maçtan sonrasında başkana yayınlanan tepkileri anlamamıştım. Eğer bu maçtan sonrasında olduysa haksızlık bulunduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe’nin oldukça iyi bir başkanı var. 35 senedir yöntem direktörlük yapıyorum, oldukça başkanla çalıştım ve biliyorum ki oldukça iyi bir başkan. Fenerbahçe’nin bunun için şükretmesi lazım. Son yıllarda bu ekip kupa kazanamadı fakat baş görevli başkan değildir, yöntem direktördür. 8 aydır buradayım ve şunu söyleyebilirim ki bugüne dek çalıştığım en iyi başkan kendisi.” şeklinde görüş belirtti.

ELİNİ MASAYA VURARAK KONUŞTU

Jorge Jesus, Süper Lig’de maçların sahada kazanılmadığını anlatım etti.

İlk 4 takımın play-off oynaması icap ettiğini düşündüğünü dile getiren Jesus, laflarını şu şekilde tamamladı:

“Maçların sahada kazanılması icap ettiğini düşünüyorum. İlk 4 takımın play-off oynaması gerekiyordu bana göre. Tabi bu benim fikrim. Maçların sahada kazanılması gerekiyor, masada değil. Bizim Türkiye’de 2 adet devam ettiğimiz yarış var. Zaten 3 kupa var. Biz ikisinde savaşım ediyoruz. İnanıyoruz hala birinci sırayı alabileceğimize. Kupada da final oynayacağımıza ve kupayı kazanacağımıza inanıyoruz. Bu ligin sportif gerçekliği yok, bu ligde maçlar sahada kazanılmıyor. Kim kazanırsa kazansın bunu söylüyorum.” (AA)

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort