Ferrero, Belçika’da tekrar üretime başladı lakin sürpriz yumurta raflarda yok

Belçika’da yaşanmış olan salmonella bakterisi krizi sebebiyle üretimi durdurulan Ferrero çikolata fabrikasının kurallı olarak yeniden üretime başladığı açıklanırken, skandal sebebiyle piyasadan çekilen yumurta halindeki çikolataların ise hala raflara dönmediği öğrenildi.

İtalyan merkezli Ferrero çikolata fabrikasının geçtiğimiz Nisan ayında, Belçika’nın Arlon kentinde bulunan üretim tesislerinde salmonella bakterisine rastlanması sebebiyle Belçika, fabrikanın üretim ruhsatını iptal etmişti.

Belçika’nın hijyen ve sağlık kontrolünden görevli kurumu AFSCA tarafınca kapatılma sonucu verilen fabrikanın lüzumlu paklık ve değişimleri yapması üzerine, tıpkı kurum tarafınca kontrollü üretim şartıyla fabrikanın yeniden çalışmasına müsaade verildiği açıklandı. Yetkililer, minimum 3 ay müddetle yapılacak üretimin detaylı halde kontrollerden geçirileceğini belirtiyor. Kelam mevzusu eserlerden kimilerinin yeniden piyasaya çıkmış olduğu ama raflarda sürpriz yumurtaların yer almadığı görüldü.

Ayrıca Ferrero şirketine dair eserlerin yeniden piyasaya çıkmasına rağmen tüketiciler tarafınca tasa duyulması sebebiyle tüketilmemesi ve diğer markalara yönelmesi kestirim ediliyor. Yaşanan skandal sonrası birinci olarak kısa bir özür açıklaması gösteren Ferrero şirketi, üretime başlamasının akabinde şimdi bir izahat yapmadı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort