FOX Çalar Saat’e çıkan Meral Akşener kaç yaşında kimdir? Meral Akşener nereli?

Hayati Soydaş Kimdir? Hayati Soydaş Nereli ve Kaç Yaşında?

Hayati Soydaş Kimdir? Hayati Soydaş Nereli ve Kaç Yaşında?

FOX Çalar Saat’e çıkan Meral Akşener kimdir? FOX Çalar Saat’e çıkan Meral Akşener kaç yaşında? FOX Çalar Saat’e çıkan Meral Akşener aslen nereli? FOX Çalar Saat’e çıkan Meral Akşener ne iş yapıyor? FOX Çalar Saat’e çıkan Meral Akşener’in yaşamı merak mevzusu oldu. Sizlere FOX Çalar Saat’e çıkan Meral Akşener’in yaşamını araştırdık…

FOX Çalar Saat’e çıkan Meral Akşener kimdir?

Meral Akşener, 25 Ekim 2017’de yapmış olduğu eylemlerle İYİ Parti’yi kurdu ve 26 Ekim 2017’de İYİ Parti genel başkanlığına seçildi.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimi süreci, Türkiye’deki siyasal vakalar ve milletin imzalarıyla cumhurbaşkanı adaylarını direkt olarak listeleyen ilk ve tek hanım oldu.

Meral Akşener, İstanbul Üniversitesi Edebiyat ve Tarih Fakültesi’nden mezun oldu ve doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Harabeleri Fakültesi’nde öğretmenlik yaptıktan sonrasında 1992 senesinde yeni kurulan Kocaeli Üniversitesi’nde İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı olarak vazife yaptı.

Başarılı bir akademik kariyerin sonrasında 1994 mahalli seçimlerinde siyasete atıldı ve 1995 mebus seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 20. İstanbul mebus seçildi. 21. seçim döneminde Kocaeli milletvekili, 23. ve 24. seçim döneminde İstanbul milletvekili, 54. hükümette İçişleri Bakanı ve 2007-2015 yılları aralığında TBMM başkan yardımcılığı yaptı.

Akşener evli, bir çocuk anası ve iki sempatik torun annesidir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort