G7 ülkelerinden Rusya’ya karşı sert duruş: İş birliğini artıracaklar

G7 Dışişleri Bakanları, Japonya’nın devre başkanlığında, ülkenin Nagano eyaletindeki Karuizawa kentinde bir araya geldi.

Japonya Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre, bakanların görüşmesinde, Ukrayna’ya saldırılarını sürdüren Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların önemi vurgulandı.

Rusya’nın yürürlükteki ekonomik yaptırımlardan kaçınabilmesinde ve Rusya’nın üçüncü taraf ülkelerden askeri yardım tedarikinin önlenmesinde, iş birliğinin artırılması taahhüt edildi.

Görüşmede, Rusya’ya karşı cezai adımların yoğunlaştırılması ve bu cezai adımların tam ve koordineli şekilde uygulanması lafı verildi.

Bakanlar görüşmede, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, geçen ay sonunda yapmış olduğu açıklamada, Belarus’a taktik nükleer tabanca konuşlandıracağı planlamasını kınadı.

Ev sahibi Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa, görüşmede, “Rusya’nın nükleer tabanca kullanma tehdidi dahil, statükonun güç kullanılarak değiştirilmesine yönelik tek taraflı her teşebbüsü kesin şekilde reddedeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort